• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Sivas`ta tarımsal eğitim çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Kent merkezine içme suyu sağlayan 4 Eylül Barajı`nı besleyen dereler ve yer altı sularını besleyen bölgeler üzerinde bulunan köylerden kaynaklı nitrat kirliliği ve organik tarım konularında, baraj havzasında yer alan çiftçileri bilgilendirmek amacı ile Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü elemanlarınca eğitim çalışması düzenlendi.

 

Eğitim, il Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden Osman GÖÇER, Murat ATA, Oktay KÖKSAL ve Halil KURT tarafından gerçekleştirildi.

 

Bu eğitimlerde, baraj çevresinde bulunan mutlak koruma alanı, kısa mesafeli koruma alanı, orta mesafeli koruma alanı ve uzun mesafeli koruma alanları ile bu alanların özellikleri, yapılabilecek ve yapılamayacak tarımsal faaliyet hakkında bilgi verildi.

 

Mutlak koruma alanı olarak ifade edilen maksimum su seviyesinden itibaren 300 metrelik şerit boyunca tarımsal faaliyet ve yapılanmanın yasak olduğu, kısa ve orta mesafeli koruma alanında yapılacak tarımsal faaliyetlerde ise kısıtlama yapılarak bu alanların kullanılabileceği eğitim çalışmalarında özellikle vurgulandı.

 

Söz konusu alanlarda yapılacak tarımsal faaliyetlerde kimyasal gübre ve tarımsal ilaçlar kirliliğe neden olacağından, kullanımının yasak olduğu uzun mesafeli koruma alanında ise kirliliğe sebebiyet vermeyecek şekilde tarımsal faaliyette bulunabilecekleri ifade edildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir