• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Karnavala İzin Var Kutlu Doğuma İzin Yok…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Salih Demir, Adana Valiliğinin, Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 31 Mart Pazar günü Adana İstasyon Meydanı`nda düzenlemeyi kararlaştırdığı "Kutlu Doğum Mevlüt Etkinliği"ne izin vermemesine tepki gösterdi.
 
Valiliğin Kutlu Doğum Etkinliğini Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda yapmalarını istediğini belirten Demir, söz konusu alanın en fazla 10 bin kişiyi aldığını Adana`daki Kutlu Doğum Etkinliğine ise en az 100 bin kişiyi beklediklerini ifade etti.
 
Adana Valiliğinin yasağının bir ilk olmadığına dikkat çeken Demir, görünene bakıldığında bunun son da olmayacağını söyledi.
 
Geçen yılki engel diyalog ile aşıldı
Adana Valiliğinin aldığı kararı İLKHA`ya değerlendiren Demir, Adana`da Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı sivil toplum kuruluşlarının emniyet camiası tarafından hep yıldırma anlayışı ile karşı karşıya bırakıldığını ifade etti. Demir, "Emniyetteki kirli odaklar tarafından hala sürmekte olan bu tür engellemeleri de açıkça onun devamı olarak görüyoruz. Geçen senede bir engelle karşılaştık ama Allah`a hamdolsun kitlesel basın açıklaması sonrası Vali Beyle yapmış olduğumuz ki bu yılki aynı Vali Beyle yapmış olduğuz görüşme sonrasında orada kutlu doğum etkinliği yapmayla ilgili mutabakata bağladık ve güzel oldu. Kendisi de memnuniyetini dile getirdi. Etkinliğimize bile, Vali Yardımcısı ayak üstü dahi olsa gelmişti. Geçen sene bu engel ilk şekliyle böyle güzel anlayışla bir hür niyetle aşıldı."dedi.
 
Geçen sene gayet güvenli güzel nezih bir ortamda halkın coşkulu bir kutlu doğum etkinliği şölenine şahit olduğunu vurgulayan Demir, bu sene kutlu doğum etkinliği için bir ay önceden dilekçelerini, Adana Valiliğine verdiklerini söyledi.
 
Yasağın gerekçesi: Güvenlik…
"Adana İstasyon Meydanında yapmayı planladığımız Kutlu Doğum etkinliğine güvenlik gerekçesiyle Valilik tarafından izin verilmedi." diyen Demir, olumlu bir cevap almadıkları için tekrar Valiliğe gittiklerini aktararak şu ifadeleri kullandı: "Valiliğe gidip yetkililerle görüştük. Vali Bey bu sorunu ilkönce güvenlik şubesine sordu fakat güvenlik şubede, Güvenlik Şube Müdürlüğünde emniyette ciddi ve dürüst bir cevap alamadık. Tekrar Valiliğe gittik. Valilikte Protokol Müdürü ile yapmış olduğumuz görüşme nihayetinde Protokol Müdürü Vali Beyden yana her hangi bir problemin olmadığını, İstasyon Meydanında yapılacak Kutlu Doğum Etkinliğine olumlu baktığını ama emniyet ile gidip bunun görüşülmesinin gerektiğini belki güvenlik açısından problem olup olmadığının bir nihayete kavuşturulması gerektiğini bize ifade ettiler. Tabi Güvenlik Şube Müdürlüğüne girdiğimizde farklı bir hareketlilik vardı. Güvenlik Şubede, bu sene istasyon meydanında güvenlik problemleri ve bazı sebeplerden dolayı etkinliğin Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu`nda etkinliğe izin verileceği düşüncesi ortaya çıktı. Burada Emniyet Müdürü bizimle görüşmek istemedi. Biz tekrar Valiliğe gittik bu durumu tekrar anlattık. Ama Vali Bey ile bir görüşme ortamı hasıl olmadı ve randevumuz kabul edilmedi. Biz Tertip Komitesi Koordinatörü olarak Valiliğin dışında Vali Beyi beklemeye karar verdik ve burada yağmurlu ve rüzgarlı havada 3-4 saat bekledik. Nihayetinde Vali Bey dışarı çıktı. Ben sayın Valiye; Sayın Valim! Kutlu Doğum yine sıkıntı nedendir, İstasyon Meydanına neden izin verilmiyor? diye sordum.Vali Bey etkinliğin adresini Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu` olarak gösterdi. Vali Beye hitaben `Bu şehirde güvenlik problemi tek bir yer için yok eğer varsa her yer için var. İnsanlar, kurumlar-kuruluşlar sivil toplum kurumları platformlar etkinlik yapmaya bu şekilde devam ediyor. Güvenlik görevlileri de bir şekilde güvenlik önlemlerini alıyorlar neden bu güvenlik problemi hep bizim için? diye sordum."
 
Karnavala izin var Kutlu Doğuma izin yok
Nisan ayının 13`ünde Adana İstasyon Meydanında `Portakal Çiçeği Karnavalı`nın yapılacağına dikkat çeken olacağına dikkat çeken Demir, "Bizde bunu kabul etmiyoruz çünkü ayın onüçünde o alanda `Portakal Çiçeği Karnavalı` var. Noelde sabahlara kadar eğlenceler düzenleniyor. Allah Resulünün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından anılması neden problem teşkil ediyor."
 
"Yüz bin kişi ile İstasyon Meydanında olacağız…"
Kutlu Doğum etkinliğini mutlak surette düzenleyeceklerini ifade eden Demir, "Niye ısrarla Mimar Sinan? Biz diyoruz ki biz yüz bin kişi ile Adana İstasyon Meydanında olacağız. Halkımızı o meydana ancak sığdırabiliriz. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu ise ancak10 bin kişiyi kaldırabiliyor " dedi.
 
Ortada bir durum ve sorun varsa bundan böyle İstasyon Meydanının hiçbir etkinlik için tahsis edilmemesi gerektiğini ifade eden Demir, izin verilmeme sebeplerinin ortada ve beli olduğunun altını çizerek, "Bu Süreci bir şekilde devam ettireceğiz. Biz `orası bizim hakkımızdır` diyoruz. Biz Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlüğü olarak orada etkinliğimizi inşallah yapacağız ve basın açıklamamızı nihayetinde yaptık" dedi.
 
"Bu yasağı sinemize çekmeyeceğiz"
Demir, yol haritalarını ise şu ifadeler ile kaydetti:" Biz bu yasağı sinemize çekmeyeceğiz. Eğer bir güvenlik problemi bu şehirde varsa sadece bizim için değil herkes için vardır. O zaman güvenlik problemi Adana`da bitince bize iletilsin. İlk müracaatı biz yapıp Mayıs ayının ortası olsa bile biz bu etkinliğimizi yapacağız. Ama bizden başka bir kurum veya kuruluşa burada etkinlik yapılmasına izin verilirse biz bunu bize yapılmış bir zulüm olarak bileceğiz ve yasal zeminde peşini bırakmayacağız." İfadelerini kullandı.
 
Kitlesel basın açıklaması yapılacak
Demir, "Cuma günü sabah namazından bütün üyelerimizi ve Müslüman halkımızı dua etmeye çağıracağız. Bunları Rabbimize havale edip şikayet edeceğiz. Cuma namazından sonra yine kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Pazar etkinliğin yapılacağı İstasyon Meydanında yine halkımızı buraya da davet ediyoruz. Burada da kitlesel basın açıklamasını yapacağız."dedi.
 
Demir son olarak, "İnşallah birileri niyet okuyuculuğundan ötekileştirme düşüncesinden vazgeçer. Ama biz altını çizerek söylüyoruz: Biz büyük bir camia ve büyük bir platformuz. Siz kişileri muhatap almamakla bir kazanç sağlamıyorsunuz kendinize." diyerek tepkilerini dile getirdi.
(Osman İçli / M.Sait Adiyaman- İLKHA)







 

Bu haberler de ilginizi çekebilir