• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
HÜDA PAR Kahta ve Samsat İlçe Binaları Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Kurulduğu Aralık ayından itibaren Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Genel Başkan Av.Hüseyin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz`un katılımıyla Kahta ve Samsat ilçe binalarını da açtı.
 
Açılışta selamlama konuşması yapan Kahta İlçe Başkanı Bedir Elçi, Kahta teşkilatı olarak Kahta`daki eksik ve yanlışlıkları ortadan kaldırma amacında olduklarını belirterek, "Bunlar adaletin kişiye göre uygulanması fakir-zengin, ağa-işçi arasındaki eşitsizliği, okullardaki ahlaki bozulmaları ve hakkı hakkına teslim etme noktasında dahi Kahta halkının aracılara muhtaç edilmesinin önüne geçeceğiz inşallah" dedi.
 
Hür Dava Partisi genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ise, "Parti olarak ortaya çıkışımızın belli bazı sebepleri vardı. Siyaset arenasında mevcut durumda çözümsüzlüğe terk edilen bu ülkenin, bu coğrafyanın sorunları vardı. Bu mevcut sıkışmışlık içerisinde, bu mevcut kaos içerisinde HÜDA PAR`ın güneşi de inşallah bu sorunlara çözüm bulmak için yola çıktı" dedi.
 
"Halkımıza 3 sözümüz var"
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, "Biz halkımıza söz veriyoruz. Eğer Hak nasip ederse, halkımız da teveccüh ederse biz halkımıza üç tane söz veriyoruz. Birincisi halkımıza karşı dürüst olacağız asla sizleri kandırmayacağız. İkincisi bize emanet edilen bu hizmete ihanet etmeyeceğiz. Üçüncüsü halkımız gece olur gündüz olur her şekilde bizden hesap sorabilecek" dedi.
 
Konuşmalardan sonra parti binası salavatlarla açıldı. Tebrikleri kabul eden HÜDA-PAR yetkilileri, Samsat ilçe binasının açılışı için yola çıktılar. HÜDA PAR yetkilileri, burada ilk olarak Sahabe Safvan Bin Muattal`ın kabrini ziyaret etti.
 
"Biz davamız haktır, hakkaniyettir"
Samsat ilçe binasının açılışı için düzenlenen törende de Kürtçe bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "Biz diyoruz ki inşallah davamız haktır, hakkaniyettir, hürriyettir, adalettir, berekettir, zulmün kaldırılmasıdır, küfrün kaldırılmasıdır, fuhşiyatın kaldırılmasıdır, ahlaksızlığın kaldırılmasıdır bu ülkenin içinden. Eğer siz bu şehrin idaresini bizlere teslim ederseniz bir kuruş paranız boşa gitmez, hesap sorabilirsiniz çünkü bu bir emanettir, Allah`ın emanetidir ve bizlere teslim edilmiştir artık hiç kimse adaletsizlik yapamaz, haksızlık yapamaz." dedi.
 
"Bu parti, dışlanmış ve mağdur edilmişlerin sesi olacak"
Genel Başkan Av. Hüseyin Yılmaz ise, HÜDA PAR`ı halka hizmet için kurduklarını belirterek başladığı konuşmasında, "Bu parti, bu güne kadar sesi duyulmamış, ötekileştirilmiş, dışlanmış, mağdur edilmiş, mahrum bırakılmış insanların sesi olması için açılmıştır. Bu parti sadece Kürtlerin, Türklerin ya da Arapların içinde bulunduğu bir parti değildir. Türkiye`deki bütün kavimlerin içinde bulunduğu bir partidir. Hepsinin amacı sadece ve sadece halkımıza hizmet etmektir" ifadeleri kullandı.
 
Yapılan konuşmaların ardından ilçe binası salavatlarla açıldı. (Mehmet Eren, Mehmet Avcı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir