• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...
Kovancılar Merkez Camii'nin temeline ilk kazma vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kovancılar İlçe Merkez Camii yapımı için tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Kovancılar İlçe Müftüsü Ahmet Bulut, caminin temelinin kazılarak yapımına başlandığını aktararak tüm vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

 

Elâzığ'ın maddi olarak gelişen en dinamik ilçelerinden birinin Kovancılar olduğunu, manevi olarakta gelişiminin sağlanabilmesi ve geciktirilmemesinin kendileri için en önemli konu olduğunu belirten Müftü Bulut şunları dile getirdi:

"2017 yılında müftü olarak atandığımda Merkez Camimizin hem kapasite olarak hem işlevsel olarak ilçe merkezinin ihtiyacını karşılamadığını fark ettim.  Deprem öncesinde arkadaşlar yeni bir imarı düşünmüşlerdi ama bir türlü nasip olmadı. Depremin ardından caminin ağır hasar görmesi nedeniyle caminin yıkımı gerçekleştirildi. Son 6-7 aydır projenin işlevselliği noktasında, hangi alanlarda ne tür sosyal faaliyetler yürütüleceği yönünde, mimarisinin şekli bakımında kaymakamlık, belediye, müftülük ve cami derneğindeki arkadaşlarla gerekli olan fikir birliğine vardık." dedi.

 

Tüm bölgeye hitap edecek olan, içerik olarak hem çocuklara hem gençlere hem de bayanlara hitap eden bölümlerden oluşan bir cami inşa edeceklerini belirten Kovancılar İlçe Müftüsü Bulut, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Projemizin son aşamasına geldik. Kurumlar arası sağlanan bu mutabakatın güzel bir tablo olduğuna inanıyorum. Sadece Kovancılar değil, Elâzığ değil tüm bölgeye hitap edecek bir projenin hayata geçeceğine inancım tamdır. Bu konuda hayırsever tüm vatandaşlarımızın böyle güzel bir müessese içinde bizim de tuzumuz olsun diyenler, bu çorbada bizim de bir katkımız, bir tuğlamız olsun diyen vatandaşların katkılarını bekliyoruz." dedi.

Kovancılar Merkez Camii Dernek Başkanı Yusuf Tangüner de Merkez Camiine vatandaşların katkılarını beklediklerini dile getirdi.

Daha sonra İlçe Müftüsü ve dernek yetkilileri inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir