• DOLAR 32.342
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2239.109
  • ...
Deneyap başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık 

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nden (TEKNOFEST) yapılan açıklamada konu ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"30 ilde öğrencilerine teknoloji eğitimleri veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri 3. fazda  27 ilde daha açılıyor. Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanabilecek. 

Yeni açılacak atölyeler için ilk aşama olan e-sınav başvuruları başladı. 

Aşağıda belirtilen illerde öğrenim gören  4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri e-sınava başvuru yapabilecek.

Başvuru alınacak iller:

Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Van

Adayların elektronik ortamda yapılacak olan sınava ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ web sitesi üzerinden 4  Temmuz 2021 saat 23.59'a kadar tamamlamaları beklenmektedir. 

Ön başvurusu onaylanan adaylara sınav salonu ve sınav saatini seçme imkanı sunulacaktır. Ön başvuru süreci tamamlandıktan sonra sınav yeri ve seans seçimi 11 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılabilecektir. Ön başvurusunu tamamladıktan sonra sınav salonu ve sınav saatini seçen adayların başvuru aşaması tamamlanmış olacaktır. Adayların başvuru sürecini KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi)  https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/  üzerinden mutlaka takip etmeleri gerekmektedir.

Sınav, 02 Ağustos- 23 Ağustos tarihleri arasında 27 ilde belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecektir. 

Sınav takvimi ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavına başvurmak için tıklayınız.

"

Bu haberler de ilginizi çekebilir