• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeryüzü Doktorlarının objektifinde “Filistin Temalı” fotoğraf sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeryüzü Doktorlarının objektifine yansıyan ve mazlum Filistin halkının yıllardır çektiği acıları yansıtan karelerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Filistin’in davasının yüzyılın kanayan yarası olduğunu belirten Vali Mahmut Çuhadar, “israilin Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulüm yüzlerce yıl kaldığımız o topraklarda Yahudi, Müslüman ve Hristiyan ayrımı yapmadan hepsini gözeterek adil bir idare altında hüküm sürdüğümüz yıllar maalesef Birinci Dünya Savaşıyla sona erdi. Osmanlı adaletinin bittiği yerde kapılar açıldı dünyanın dört bir tarafından gelen Yahudiler birkaç bin yıl öncesinde terk ettiği topraklara geri dönerek burada hak iddia etmeye başladılar. Şimdi ülkemizin üzerinde oynanan oyunlara oradan bakarak bugüne gelirsek bizim İslam coğrafyası ve Müslümanların üzerinde elimizi çektirmeye çalışanların da amacı budur." dedi.

Zulmün her türlüsüne ve kimden geldiğine bakmadan karşı olunması gerektiğini belirten Çuhadar, "Bugün de sözüm ona demokrasi ve insan hakları nutukları atanlar sizin Suriye’de, Irak’ta, Libya’da ve Azerbaycan’da ne işiniz var diyorlar. Biz tarih boyunca zulüm nereden gelirse gelsin zulmün karşısında duran necip bir milletin evlatlarıyız. Bu mücadele hak ile batılın, doğru ile yanlışın mücadelesidir. Devlet ve millet olarak tarih boyunca her zaman hakkın ve haklının yanında durduk. Bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Bu emeklerini oradaki mazlum halkın faydaları doğrultusunda kullanan Yeryüzü Doktorlarına teşekkür ediyor, her biri birbirinden anlamlı fotoğrafların yer aldığı bu güzel fotoğraf sergisini hazırlayan Hayat Vakfımızın yöneticilerini de tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Hayat Vakfı Başkanı Abdullah Ertaş, “israil in Filistin halkına yönelik yaptığı saldırıları, uyguladığı zulmü kınıyor ve lanetliyoruz. israilin ahlaktan yoksun bu zihniyetine son vermesini temenni ediyoruz. Filistin davası geçmişten günümüze yapılan mücadelelerin en mukaddes örneklerinden bir tanesidir. Filistin mücadelesi dünyaya mal olmuş bir milli mücadele savaşıdır. Çünkü sadece bölgesel güçlerin taraf olmasıyla gerçekleşen bir savaş fiili değil, topyekûn adına küresel sistem dediğimiz, doyumsuz örgütlenmelerin taraf olduğu bir mücadeledir. Filistin Bütün insanlığın ortak meselesidir. Bugün açılışını yapacağımız bu sergide her fotoğraf karesi ayrı bir dünya barındırıyor. Acı, keder, ızdırap taşısa da yarına umutla bakan neslin gözlerinde orada Filistinlilerin olduğunu ve asla ayrılmayacaklarını bize haykırıyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir