• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Harita ve Kadastro Teknikerleri atama bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHBAER

Harita ve Kadastro Teknikerleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “4 senedir 1 tane bile bölümümüzden atama yapılmamıştır. Bu adaletsiz atama anlayışının son bulmasını istiyoruz.” denildi.

“ÇALIŞAN PERSONEL SAYI 190 KİŞİ AZALMIŞ”

Harita ve Kadastro Teknikerleri yaptıkları yazılı açıklamada, “40.000’ni aşkın mezun sayısı bulunan #HaritaveKadastroTeknikerleri olarak gece gündüz demeden yaptığımız etkinliklerle bizlere yapılan haksız ve adaletsiz yapılan atamaların önüne geçmek ve bu atamaların artırılmasını sağlamak için uğraş veriyoruz. Son yıllarda yapılan adaletsiz alımlar bizleri mağdur etmekte ve bu mağduriyetlerimizin önüne geçmek için yetkililere sesimizi duyuruyoruz. Tapu ve Kadastro 2020 yılında yaklaşık 18 milyar ₺ devlet hazinesine katkıda bulunmuştur. Bunun yanında 2021 yılı raporunda kadastroda çalışan personel sayı 190 kişi azalmış, tapuda çalışan personel ise 6 kişi artmıştır. Buradan çıkarılacak sonuç ile Tapu ve Kadastro işlem hacmi ve hazineye katkısı ile personel alımı aynı oranda artmamıştır. Buda mevcut personel üzerindeki yükü artırmıştır.” denildi.

“ATAMALARIN ADALETLİ VE YÜKSEK SAYIDA OLACAĞINA İNANCIMIZ TAM”

Açıklamanın devamında, “Milli Emlak ise 2020 yılında 6 milyar ₺ devlet hazinesine katkıda bulunmuştur. Atamalara bakıldığında ise atanan Harita ve Kadastro Teknikerleri azalmış hatta 4 senedir 1 tane bile bölümümüzden atama yapılmamıştır. Bu adaletsiz atama anlayışının son bulmasını istiyoruz.  Harita ve Kadastro Teknikerleri talepleri yerine getirilinceye kadar haklı seslerini duyurmaya etkinliklerini yapmaya devam edecektir. Gelecekteki atamaların ADALETLİ ve yüksek sayıda olacağına inancımız tamdır.” ifadeleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir