• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İnşaat firmasına 'dolandırıcılık' operasyonunda 2 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya’da faaliyet gösteren Alaca İnşaat, Alaca Yapı İnşaat, Suyap Yapı Grubu İnşaat adlı firmanın yapmış olduğu yada yapacağı dairelerin her birini birden fazla kişiye satarak, “nitelikli dolandırıcılık” suçunu işlediği iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucu Asayiş Şubesi ekiplerince eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

Operasyon da Gelecek Partisi İl Başkanı  Raşit Alaca’nın kardeşlerinin de aralarında bulunduğu toplam 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Operasyon sonucunda gözaltına 8 şüpheliden şirket ortaklarından kardeş olan Abdullah A. ve Yılmaz A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla 4 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haklarında yakalama kararı bulunan bazı şüphelilerin firarda olduğu ve aranan bir şüphelinin ise yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor.

Soruşturma kapsamında firmanın, 75 dairenin her birinin birden fazla kişiye satılması ile suçlandığı, olayın maddi boyutunun 9,5 milyon TL’yi bulduğu belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir