• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarihte Bugün: 17 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17 Haziran’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1950: ABD’de ilk böbrek nakli ameliyatı yapıldı. Tıp dünyasındaki bu gelişmeler dünyadaki tüm hastalara umut ışığı olmuşsa da organ naklinin tüm dünya ülkelerinde yaygınlaşması zaman alacaktı. (ABD’de ilk böbrek nakli ameliyatı yapıldı.)

1967: Komünist Çin yönetimi ilk hidrojen bombasını test etti. Emperyalist emeller üzerine kurulan devletler dünya halklarına acı ve yıkımdan başka bir şey getirmediler. Hidrojen, Nitrojen ve atom bombaları gibi kitle imha silahlarıyla tam bir canavara dönüşen bu ülkeler, insanlığın geleceğini sürekli tehdit altında tutmaya ve halkları sömürmeye devam etmektedirler. (Komünist Çin yönetimi ilk hidrojen bombasını test etti)

1993: BM sözde Barış Gücü, Somali’de Mogadişu’ya operasyon düzenledi. Amaç Somali’de General Muhammed Farah Aidid’in askeri gücünü yok etmekti. Bosna’da, Çeçenistan’da ve yarım asırdan fazla bir süredir Filistin’de meydana gelen kıyımlar ve zulümlere karşı kılını kıpırdatmayan BM, Müslüman ülkelerdeki anti-emperyalist direnişler söz konusu olunca şahin kesiliyor ve hemen o ülkeyi istila edip altın tepside emperyalist güçlerin sofrasına servis ediyordu. (BM sözde Barış Gücü Mogadişu’ya operasyon düzenledi)

1998: 167 Subay ve Astsubay, TSK’dan ihraç edildi. Birçoğu keyfi olan bu ihraçlar, 28 Şubat Süreciyle beraber hız kazanmaya ve dindarlarla mücadelenin bir silahı haline gelmeye başladı. (167 Subay ve Astsubay, TSK’dan ihraç edildi)

2001: Suriye ordusu Lübnan başkentinden Bekaa’ya çekildi, 7 bin asker Beyrut'tan ayrıldı. (Suriye ordusu Lübnan’dan çekildi)

2015: 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hayatını kaybetti.

Süleymen Demirel, 28 Şubat Dönemi’nde Müslümanlar üzerine kurulan baskı ve yıldırma girişimlerinde başroldeydi. Demirel, 2006 yılında katıldığı bir televizyon programında başörtüsü ile ilgili olarak, “Türban gericiliktir... Başı bağlı okumak isteyenler Suudi Arabistan’a gitsin...” ifadelerini kullanmıştı.

Süleyman Demirel, “Kur’an’ın ‘ahkâm ayetleri’ne göre dünya tanzim edilmemiştir. Gelin gene eski günlere dönelim diyorsanız, bu irticadır; dönemezsiniz” diyerek İslam’a olan bakışını da ortaya koymuştu. (9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hayatını kaybetti)

Bu haberler de ilginizi çekebilir