• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Siyonist işgal güçlerinin ateş açtığı Filistinli kadın yaşamını yitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, işgal güçlerinin Doğu Kudüs'e bağlı Hizma köyü yakınında 29 yaşındaki Mey Halid Yusuf isimli Filistinli bir kadını ateş açarak yaraladığı belirtildi. Olaya ve yaralanan kadının durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan işgal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, vurulan kadının Hizma köyü yakınında önce "araçla ezme girişiminde bulunduğu, ardından da araçtan inerek bıçaklı saldırı düzenlemeye çalıştığı" ileri sürüldü. Açıklamada, Filistinli kadının işgal askerlerince vurularak "etkisiz hale getirildiği" ifade edilirken, sağlık durumuna ilişkin ise detay yer almadı. işgal basını, söz konusu Filistinli kadının olay yerinde hayatını kaybettiğini aktardı. Olaya ilişkin Filistin makamlarından ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

işgal güçleri ''yargısız infazla'' suçlanıyor

işgal güçleri, 12 Haziran'da da işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti ile Doğu Kudüs arasında yer alan işgalcilere ait Kalendiya kontrol noktasında "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle Filistinli bir kadını ateş açarak öldürmüştü.

işgal güçleri, "bıçaklı saldırı" veya "araçla ezme" girişimi iddiasıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürürken, insan hakları örgütleri işgalcileri Filistinlilere karşı yargısız infaz yapmakla suçluyor. Kaynak: Siyonist işgal güçlerinin ateş açtığı Filistinli kadın yaşamını yitirdi

kaynak: haksöz

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir