• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan güven tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Gaziantep Şubesi Konferans Salonunda düzenlenen genel kurulda, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök bir selamlama konuşması yaptı.

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan da genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Borazan, Memur-Sen’in kurulmasında fikir babalığı yapan merhum Necmettin Erbakan ve Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ı ve vefat eden tüm dava arkadaşlarına Allah’tan rahmet diledi.

Borazan, “Merhum Mehmet Akif İnan ve arkadaşları, Memur-Sen’i kurduklarında, Memur-Sen’in vizyonunu ve misyonunu ‘Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir’ sözüyle ifade etmiştir. Memur-Sen’e gönül verenlerin önce bu sözü anlamaya çalışması gerekir. Memur-Sen için bu söz şaşmaz bir yol haritasıdır. Evet, bizler inşallah hem Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek, hem de erdemli olmanın gereğini yerine getireceğiz.” dedi.

2015 yılında devraldığı Büro Memur-Sen bayrağını çok kısa bir süre içinde üyelerin ve kamu görevlilerinin teveccühü ve desteği ile iki katına çıkardıklarını anımsatan Borazan, “Şube olarak her daim üyesini düşünen, üyesiyle düşünen düsturuyla hareket ederek üyelerimizin iyi gününde, kötü gününde yanında olduk. Bilgisi bize ulaşan üyelerimizin özel günlerinde hediyemizle ziyaret ettik. Sevinçlerine ve acılarına ortak olduk. Üyelerimizle iletişime geçerek sorun ve taleplerini dinledik ve ilgili makamlara ulaştırmanın gayretinde olduk.” ifadelerini kullandı.

Şube olarak geçtiğimiz ağustos ayından itibaren kötü bir süreci hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Borazan, “Bizler alanda üyelerimizin dertleriyle dertlenmekle meşgul iken Ankara’da koltuk derdine düşmüş, nasıl ederimde bir oy fazla alırım hesabıyla oturduğu koltuğunu sağlama almaya çalışan bir genel merkez ile mücadele ettik. Öncesinde şubemizle hiçbir istişare ve bilgilendirme yapmadan sırf genel merkez seçimlerinde bir delege fazla almak adına haksız ve hukuksuz bir şekilde on kadar şube ile birlikte bizim şubemizi de ikiye böldüler. Şubemizdeki bin 500 üyeden bin üyeye sahip 6 büyük kurumu yeni kurdukları şubeye devir ettiler. Bize ise 500 üyeye sahip 3 kurumu bıraktılar. Şubemize yapılan bu işlem emek hırsızlığından başka bir şey ile tarif edilemez.” şeklinde konuştu.

Bütün bu yapılanları Ankara’da iş mahkemesine taşıdıklarını belirten Borazan, iş mahkemelerinin kararlarının lehşerine sonuçlanarak genel merkez tarafından yapılan hukuksuzlukların tamamına “dur” denildiğini, bölünen şubenin tekrar birleştirildiğini ve başkanlık görevinin tevdi edildiğini söyledi.

Borazan, “Sizlerle birlikte Allah’ın izniyle Büro Memur-Sen bayrağını daha yükseğe çıkarmak, haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin her türlüsüne karşı koymak için 7 güzel adamla yanlış olduğuna inandığımız her şeye birlikte ‘dur’ demek için yeniden yola çıkıyoruz. Üyelerimizden ve kamu görevlilerinden aldığımız gücü yine üyelerimiz ve kamu görevlileri için sarf ettik, bundan sonrada sarf etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)                                                          

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir