• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
KDP’den Erbil-Bağdat anlaşmasına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Kürdistan Parlamentosu Grubu, dün Başbakan Mesrur Barzani’nin Erbil ile Bağdat’ın bütçe konusunda anlaştığını duyurması üzerine bir açıklama yaptı.

Başbakan Mesrur Barzani’nin çabalarının takdire şayan olduğu belirtilen açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin, Kürdistan halkının haklarını elde etmek için anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olduğunun vurguladığı ifade edildi.

Anlaşmanın uygulanması için Başbakan Mesrur Barzani’nin dün akşam Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile yaptığı görüşmeye yer verilen açıklamada, “KDP olarak bu girişimi memnuniyetle karşılıyoruz ve bunun Erbil ile Bağdat arasındaki tüm sorunları çözmek için bir kapı araladığı şeklinde görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Mesrur Barzani'nin, Başbakan olarak göreve başlamasından iki gün sonra Bağdat ile sorunları çözmek için gösterdiği sürekli çabaları takdire şayandır. Hükümet heyeti, bu dönem boyunca devamlı olarak bütçe sorunu üzerinde durmasının yanı sıra, Bağdat ile müzakerelerde hep hazır bulundu ve anlaşma şartlarını yerine getirdi.”

Açıklamada Başbakan’ın geçmişte söylediği gibi, bütçe konusuna ek olarak, Irak hükümetiyle çözülmesi gereken diğer sorunların da olduğu, bütçenin gönderilmesinin diğer sorunların çözümünü de beraberinde getirebileceği kaydedildi.

Kaynak; K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir