• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
İlk yerli elektrikli otobüs: AVENUE EV
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

ASELSAN elektrikli otobüs Avenue EV modeli, evrensel bir sorun olan karbon salınımını en aza indirmeyi amaçlayan, doğa dostu bir yenilik. Otomotiv dünyasına büyük bir nefes getiren ASELSAN e-otobüs, dünyayı saran ve küresel ısınma nedeni olan karbon emisyonunu önlemeye katkı sağlamakta.

AVENUE EV ASELSAN TEMSA İŞBİRLİĞİNDEN DOĞDU

Benzinli otobüs modelleri kilometre başı 822 gram karbondioksit üretmekte. Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otobüsü üretimi ihtiyacını son derece önemli kılmakta. ASELSAN ile TEMSA işbirliği sonucunda şehir içi otobüs yolculuklarını doğa dostu hale getirmeyi planlarken, bu noktada sürdürülebilir çözümler üretmeyi planlamakta.

DURAKTA ŞARJ SİSTEMİ

ASELSAN ultra hızlı şarj sistemi ile e-otobüs araçları için duraklarda şarj doldurma imkanı sunulmakta.  İlk %100 yerli elektrikli otobüs Avenue EV modeli ile yolculukların çok daha sağlıklı ve verimli olacağı düşünülmekte. Akaryakıt istasyonları ile bir ilişkisi kalmayan bu otobüsler, otobüs duraklarında şarj edilebilecek. TEMSA Avenue EV, ilk hareket noktasında toplam 8 dakikalık bir sürede tam pil şarj olma özelliğine sahip. Güzergah dışına çıkmayan bu araçlar, pilleri hiç bitmeden ring yapma şansı yakalayabilecekler.

TEMSA AVENUE EV VE TEK ŞARJLA 70 KM ÖZELLİĞİ

Temsa Avenue EV modeli, tek şarj ile 50 ile 70 km mesafeye ulaşabilmekte. Motor titreşimi hissedilmeyen bu araçlarla çok daha rahat yolculuklar sağlanabilecek. İç hacmi çok daha geniş olan bu tasarımlarda yolculuk, oldukça rahat.

TÜRKİYE'NİN İLK E-OTOBÜSÜ

Yüzde 100 yerli üretim olacak olan otobüs modeli, ülkemiz coğrafyasına uygun şekilde tasarlandı. Türkiye trafik ve yer şekillerine uygun olarak tasarlanan araç için arazi şartları ve iklim koşulları da dikkate alındı. İstanbul gibi yoğun trafik sorunu yaşayan şehirlerde, bu duruma sebep olan etmenlerin başında özel araç kullanımı gelmekte. E-otobüs modellerinin konforlu ve ferah tasarımı, şehir halkını toplu taşıma araçlarına yönlendirmeyi sağlayacak. İnternet bağlantı sistemi olan, gürültü önleyici cam ve dış kaplama sayesinde çok sakin bir yolculuk imkanı sunan bu özel tasarım araçlar, aynı zamanda otomatik hız sınırı özelliklerini de taşımakta.

Bu haberler de ilginizi çekebilir