• DOLAR 32.52
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2426.537
  • ...
İşgalcilerin 'bayrak' provokasyonu sürüyor! Kudüs'ten canlı yayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Anadolu Ajansı'nın bölgeden aktardığı haberde Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda işgal çetesinin baskına çıkan gençlere saldırdığı belirtildi.

Şam Kapısı çevresindeki Kanuni Sultan Süleyman caddesinde işgal çeteleri koruması altında tur atan Yahudiler, "Araplara ölüm" sloganlarıyla Şam Kapısı önündeki alana indi.

Filistinlilere saldırdılar

Şam Kapısı'nda gazetecilere söven ve sataşan Yahudiler, alanda bulunan Filistinli bir kadın ve gence saldırdı. İşgal rejimi çeteleri karşılık vermeye çalışan Filistinli genci yaka paça esir aldı.

Batı Şeria'nın Beytüllahim, Ramallah ve El Halil kentlerinde toplanan Filistinliler, aşırı sağcı Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda işgal rejimi çetelerinin korumasındaki "Bayrak Yürüyüşü"ne tepki gösterdi.

Beytüllahim kentinde Babu Zukak bölgesinde toplanan Filistinli grup, El-Kuds el-Halil Caddesinde yürüyüş yaparak provokatif bayrak yürüyüşünü kınadı. El Halil kentindeki El-Arub Mülteci Kampı girişinde çıkan olaylarda da çok sayıda Filistinli, işgalcilerin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendi. Ramallah'ın girişindeki Beyt-İl'de  çıkan olaylarda da işgal çetelerinin kullandığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle bazı Filistinliler boğulma tehlikesi atlattı.

İşgal rejimi çeteleri, Filistinlileri dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanırken, Filistinli gençler, işgal çetelerinin müdahalesine taş atarak ve lastik yakarak karşılık verdi.

KASSAM: SABRIMIZI SINAMAYIN!

Hamas sözcülerinden Muhammed Hamade, yaptığı açıklamada, "Ayaklanan Kudüs halkını ve gençleri genel seferberliğe, Mescid-i Aksa meydanlarında ve Eski Şehir sokaklarında toplanmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

HAMAS'ın askeri gücü İzzettin El Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada ise Kudüs'ün Filistinlilerin kutsal başkenti olduğu belirtilmiş ve Kassam Tugaylarının Kudüs halkına her türlü desteği vermeye hazır olduğu vurgulanmıştı. Açıklamada, "İsrail, halkımıza ve mübarek Mescid-i Aksa'ya saldırarak sabrımızı test etmemeli." ifadelerine yer verilmişti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir