• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Siyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgal rejiminin sözde polisi, "bayrak yürüyüşü" adı altında siyonist teröristlerle bugün işgal altındaki Kudüs'te bulunan Şam Kapısı başta olmak üzere Eski Şehir bölgesine barikatlar yerleştirdi.

Eski Şehir'in farklı bölgelerine çok sayıda siyonist rejiminpolisi konuşlandırıldı.

Siyonist işgalcilerin basını, yürüyüşlerin Batı Şeria'da "C" olarak sınıflandırılan bölgelerde Filistin yapılarına karşı bir protesto ve bu bölgelerdeki Filistin binalarının yıkılmasını talep etmek için yapıldığını açıkladı.

Gözlemciler, bugün Kudüs'teki bayrak yürüyüşlerinin engellenmesi halinde, bunun Batı Şeria'daki bayrak yürüyüşlerinin de engellenebileceği anlamına geldiğine inanıyorlar.

Terörist siyonist gruplar, yürüyüşün ertelenmesi sebebiyle kendi hükümetlerini de suçlayıp yürüyüşü 15 Haziran'da, yerel saatle 18.30'da (TSİ 17.30) yapacaklarını duyurdu.

Bugünü Filistin'in her yerinde seferberlik günü ilan eden Filistin Ulusal ve İslami Güçler İzleme Komitesi, Batı Şeria ve 1948 yılında işgal edilen topraklarda bulunan Filistin halkına Mescid-i Aksa'yı korumak için Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyüşe geçmeleri çağrısında bulundu.

Filistinli gençler, işgalcilerin provokatif eylemlerine karşı koyup engellemeye ve Kudüs'ün işgalci Siyonistlerin değil Filistinlilerin olduğunu bir kez daha teyit etmeye çağırdı.

Filistinlilere barbarca saldırılan siyonist işgal rejiminin çeteleri 5 Filistinliyi yaraladı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir