• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Bu da muhafazakar kripto para: Caizcoin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Şirketten yapılan açıklamada, Caizchain teknolojisi ile kripto para Caizcoin yakın zamanda devreye alınacak.

 

BİR BU EKSİKTİ!

İslami kripto para iddiasıyla devreye alınacak Caizcoin, alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Şirkketten yapılan açıklamada, “Merkezi olmayan blok zinciri üzerine inşa edilen Caizcoin, CaizChain projesiyle diğer kripto para birimlerinin de İslami ilkeleri takip etmesi hususunda da öncü olma görevini üstleniyor.” İfadelerine yer verildi.

İnsani değerler odaklı İslami Finans Hukuku, batı ülkelerinde daha hızlı büyüme potansiyeli barındırırken yakın gelecekte daha yüksek pazar paylarına ulaşması bekleniyor.

“MÜSLÜMANLAR BU KONUDA İHTİYATLI OLMALI”

Bitcoin’in mahiyetinin ne olduğunu bilmediklerini ve şer’en ortaya çıkmadığı için hüküm veremediklerini ifade eden Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkanı Enver Kılıçarslan, Müslümanların bu konuda ihtiyatlı olmaları gerektiğini ifade etmişti. Bitcoin gibi alışverişlerde birçok insanın iflas götürebileceğini söyleyen Kılıçarslan, “Sonradan saadet zinciri gibi birçok ticaret olmuştur. Böyle bir ticarette birçok insan iflas edebilir. Onun bir güvencesi var mıdır? Hangi devlet, hangi banka bunun mesuliyetini taahhütetmiştir. Dolayısıyla Bitcoin’in mahiyetinin ne olduğunuz bilmiyoruz, şer’en ortaya çıkmadığı için hüküm veremiyoruz. İslam dininde Peygamber Efendimiz meçhul ve aldatıcı alışverişlerden nehy etmiştir. Burada bir aldatma, kâr ve zarar olabilir. Dolayısıyla böyle alış verişlerden Peygamber Efendimizin nehyettiği için biz herhangi bir fetva veremiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir