• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
HDP'li Sancar'dan 'kapatma davası' açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in açıklamalarına değinen Sancar, "Ortaya saçılan ifşaatları görüyorsunuz. Sedat Peker isimli şahıs anlatıyor da anlatıyor. Bunun karşısında ismi geçenler, itham edilenler ne yapıyorlar? Susuyorlar büyük çoğunlukla. Öyle bir denklem oluştu ki, konuşanlar da bu ifşaatları doğruluyorlar. Yani her bir açıklama itirafa dönüşüyor. Karşımızdaki denklem ifşaat, ikrar, itiraf denklemidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yaşananların araştırılmasını isteyen Sancar, "Gelin Meclis'te araştıralım, olmadı bizler demokrasiye, adalete inananlar büyük bir kurul oluşturalım, komisyon kuralım. Dünyada örnekleri var. Hep birlikte emek, meslek örgütleri, hak örgütleri, yurttaş inisiyatifleri bir tür Russell Mahkemesi kuralım. Var bunlar geçmişte. İlla savcıları beklemek zorunda değiliz. İlla parlamentoda çoğunluğun sahibi iktidarın insafına bu işleri bırakacak değiliz. Bırakmamalıyız. Bizler araştıralım, peşine düşelim. Adına ister hakikat komisyonu ister vicdan mahkemesi deyin. Ne derseniz deyin ama bu toplumda demokratlar, adalet isteyenler böyle bir şeyi birlikte yapabiliriz." şeklinde konuştu.

HDP'ye yeniden kapatma davası açıldığını anımsatan Sancar, davanın boşa çıkacağının söyledi. Raportörün iddianameyi iade etmek değil; reddetmek göreviyle karşı karşıya olduğunu savunan Sancar, "Bu iddianameyi kabul etmek siyasi operasyonlara yargıyı kurban etmektir." görüşünü savundu.

Sancar, Anayasa Mahkemesi üyelerinin de aynı sorumluluk ve görevle karşı karşıya olduğunu belirterek, "İddianameyi kabul ederlerse hadi diyelim büyük baskı var anladık kabul ettiniz. O zaman kapatma talebini reddedeceksiniz. Reddettiğiniz taktirde inanın sadece Türkiye'de değil; bütün çağdaş, demokratik toplumlarda birer hukuk ve adalet sembolü, örneği olarak hep onurlandırılacaksınız. Bunu kabul ederseniz HDP'nin yarısı kadar oyu olan bir partinin şantajlarını, tehditlerini, hakaretlerini sineye çekmiş olacaksınız." diye konuştu.

Davayı boşa çıkaracaklarından hiç şüphe duymadıklarını vurgulayan Sancar, "Biz kazanacağımızdan şüphe duymuyoruz. Çünkü haklıyız. Çünkü bu halkın haklarını, Türkiye halklarının emeğini, onurunu, refahını, özgürlüğünü savunduğumuzdan hiçbir şüphemiz yok. Hadi kapattınız diyelim. Kimse HDP'nin kapatılması üzerinden gelecekte siyasi avantaj devşirme hesabı yapmasın. Eğer şimdiden 'HDP kapatılacak gelin hesabımızı, oy planlarımızı buna göre yapalım' diye düşünenler varsa ister iktidarda ister muhalefette yırtın, atın o hesapları." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir