• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Bahçeli: 15 Temmuz'da neredeydiler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuşmasında ABD'ye sert tepki gösteren Bahçeli, ''Türkiye ile ABD arasında soğuk rüzgarların estiğini bilmeyen neredeyse kalmamıştır. İki ülke arasında kaygan bir zemin oluşturan kalın buzların çözülmesi samimi dileğimizdir. Biden'ın 6 Haziran 2021 tarihinde Washington Post'a yazdığı makalesinde "Dünya demokrasilerini yeniden toplamayı hedeflediğini" açıklamıştır. ABD'nin müttefiklerine ve ortaklarına taahhütlerini yenileyeceğini söyleyen Biden'ın Türkiye'yi hangi kategoride değerlendirdiği merak ettiğimiz bir husustur. Biden'ın Türkiye'yi nasıl ve hangi seviyede müttefik olarak gördüğünü de belirsizliğini korumaktadır.

Arkamızdan dolanıyorlar, müttefiklik edebiyatı yapıyorlar. Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar, sözde ermeni soykırımı yalanına sarılıyorlar, sonra dönüp 'NATO' diyorlar. İrademiz Brüksel'deki NATO karargahına devredilmiş değildir. Nitekim kimden silah alıp alamayacağımızın mevzubahisi NATO'nun bileceği, tayin edeceği bir konu olamayacaktır. ABD'nin Türkiye'yi savunmasız bırakma konusundaki gizli niyeti zehirli meyvelerini 15 Temmuz gecesi vermedi mi? Peki dost dediklerimiz neredeydi? Hangi senaryoları yazıyorlardı? Ekonomik tetikçilerini üzerimize salıp istikrarsızlık fitilini tutuşturanların nesine güveneceğiz. 'Rusya'dan silah almayın' diyorlar. İhtiyaç duyduğumuz silahları siz verdiniz mi? Parasını peşinen ödediğimiz F-35'leri gasp ederken aklınız neredeydi, neyin peşindeydiniz?'' dedi. 

Erken seçim tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Erken seçim kararı almanın hukuken iki yolu vardır. Ya Erdoğan'ın iradesi ya da TBMM'de yeterli sayısal çoğunluğu sağlayıp karar almaktır. TBMM'de yeterli sayısal çoğunluğu olmayan partilerin erken seçim kararı çıkarması mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanının da defalarca kez erken seçim olmayacak dediği belgelidir. O halde nasıl olacaktır bu seçim? Biz seçim olmayacak dedikçe ısrar etmenin anlamı nedir, Kılıçdaroğlu kime mesaj veriyor? Bu mesajın gerçek anlamı nasıl yorumlanmalıdır?” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir