• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Talha Uğurluel'in cezası belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fetullahçı Yapılanmaya (FETÖ) üye olduğu gerekçesiyle yargılanan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖCÜ DEĞİLİM

– 19 tane kitabın yazarıyım, binlerce saat TV programı yaptım. FETÖ’ye dair hiçbir yazım yoktur. Kitaplarımı yasakladılar. Sokakta bir kişi bile bana, ‘Vay be sen neymişsin’ demedi. Huzurluyum, mutluyum, kalbim rahat. Ben 15 Temmuz’dan sonra TBMM'de 3 tane konferans verdim. Hepinizin yetiştiği Adalet Akademisi'nde konferans verdim. Bende en ufak bir leke olsa bunları yaptırmazlardı.

– Birileri beni FETÖ’yle karalamaya çalışıyor. Ben FETÖ döneminde parmakla gösterilerek, “Bunu programa çıkarmayacaksınız” denilen biriyim. Benim FETÖ programları yaptığımı söylemişlerdi ama ben açıp afişlere tekrar baktım ve hepsi devletin programlarıydı. Benim tek derdim var. Ölene kadar doğru düzgün tarih anlatacağım. Onların döneminde itildim kakıldım, para kaynaklarım kesildi. Ben artık arınmak, gönül rahatlığıyla vatanıma, milletime hizmet etmek istiyorum.

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, Talha Uğurluel'e, “örgüte üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi, adli kontrol hükümlerinin devamına hükmetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir