• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Baykal: `PKK Artık Terör Örgütü Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal, ``Yıllardır bayrak, ezan ve cumhuriyet kavgası yaptık. Artık o kavga bitti. Herkes içine sindirecek, Türkiye Cumhuriyeti o kutsal ay yıldızlı bayrağın etrafında bir aradadır`` dedi.

Kayseri`de Yeni Ufuklar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından İl Özel İdare Konferans Salonu`nda düzenlenen ``Türkiye`nin Meseleleri`` konulu konferansa katılan Baykal, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçinden geçilen dönemde Türkiye`nin böylesi buluşmalara çok ihtiyacı olduğunu belirten Baykal, Türkiye`nin bir yol ayrımına doğru sürüklendiğini öne sürdü.

``TERÖR SORUNU SİYASAL SORUN HALİNE GELMİŞTİR``

Baykal, Türkiye`nin PKK`dan kaynaklanan terör olayını 2002 yılına kadar bir asayiş ve terör problemi olarak yaşadığını ifade ederek, 30 yılda 10 bin şehit verildiğini, 5 bin vatandaşın da öldürüldüğünü anımsattı.

Deniz Baykal, ``30 yıla aşkın süredir bu süreç yaşandı. Ama bu bir asayiş ve güvenlik problemiydi. Terör problemiydi. 2002`den itibaren yavaş yavaş nitelik değiştirmeye başladı. Bugün geldiğimiz noktada artık Türkiye terör ve asayiş, güvenlik sorunu ile karşı karşıya değildir. Asayiş ve terör sorunu 2002`den bu yana süreç içinde giderek nitelik değiştirmiştir. Güvenlik, asayiş sorunu olmaktan çıkmış, siyasal sorun haline dönüşmüştür`` ifadesini kullandı.

Gelinen noktada ilk kez Türkiye`nin etnik ayrıştırmayla karşı karşıya kaldığını savunan Baykal, şunları söyledi:

``Bu talep Kürt kökenli insanlarımızın talebi değil, bir terör örgütünün talebidir. O terör örgütü uluslararası güçlerin himayesindedir. Şiddetle, terörle yıldırarak, korkutarak, iktidardakilerin yer yer çeşitli konularda desteğini alarak kendi amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Silahla, terörle bu amaca ulaşması mümkün değildir. Hazreti Peygamber Veda Hutbesi`nde `Arap`ın Acem`e, Acem`in de Arap`a üstünlüğü yoktur` diyor. Bu, üstünlük meselesinin ötesinde birlik tavsiyesidir. Birlik öneriyor. Biz de bir ve beraber olacağız. Bayrakta, ezanda birlik olacağız. Cumhuriyette birlik olacağız. Bayrak, ezan ve cumhuriyet bu üçlüyü sakın birbirine düşürmeyin. Yıllardır bayrak, ezan ve cumhuriyet kavgası yaptık. O kavga bitti artık. Herkes içine sindirecek Türkiye Cumhuriyeti o kutsal ay yıldızlı bayrağın etrafında bir aradadır. Herkes bunu böyle bilecek.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir