• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
`Yargı kararı hiçe sayılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Karayolları Müdürlüğünün yapması gereken işlerin ekseriyetinin ihale yoluyla müteahhitlere yaptırıldığını ve konuya yargıya taşıdıklarını söyleyen Elazığ Yol İş Sendika Başkanı Mehmet Kara, lehlerinde verilen kararların da uygulanmadığını belirtti.

İşlerin çoğunluğunun müteahhitlere yaptırıldığını iddia eden Kara, "Geriye kalan karla mücadele, bakım onarım ve asfalt yapımı gibi hizmetleri de taşeron hizmet alımı yoluyla taşeron işçisi arkadaşlarımız yürütmeye çalışılıyor. Taşeronlaşma köle düzeninden de berbat bir uygulamadır" dedi.

"Yargı bizim lehimize karar verdi"
Taşeronlaşmayla alakalı olarak 2 yıl önce hukuk mücadelesi başlattıklarını belirten Kara, "Hukuk mücadelesinden zaferle çıktık. Yargı bizim lehimize karar verdi ve karayollarında yıllardır taşeron marifetiyle çalışan arkadaşlarımızın asıl işçi olduklarına hükmetti. Verilen karara göre yapılması gereken hukuk gereğinin yerine getirmesini bekliyorduk" dedi

"Hükümet yargı kararını hiçe saydı"
Hükümetin anlaşılmaz bir mantıkla yargı kararını hiçe saydığını iddia eden Kara, "Karayollarında çalışan arkadaşlarımızın geleceğini meçhule itecek bir yol seçildi. Yapmış olduğumuz bakım, onarım ve karla mücadele hizmetleri de ihale yoluyla müşavir firmalara devredilmeye başlandı. 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren bakım evlerimiz, şubelerimiz, bakım onarım hizmetlerimiz tamamen bir müşavir firmaya devredilecek. Bu alanda çalışan arkadaşlarımız işsiz bırakılacak. Türkiye genelinde hizmet veren 10 bin iş makinesi de çürümeye terk edilecektir" şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir