• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kocaeli’ne gitti. Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı TBM Kazı Başlangıç Töreni’ne katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu.

“GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTI GÜNDE 330 BİN YOLCUYA HİZMET VERECEK”

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı inşaatında yüzde 26 ilerleme kaydettiklerinin bilgisine veren Bakan Karaismailoğlu, “Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattımızın istasyon sayısı 11 ve hat uzunluğu 15,4 kilometre olarak planlandı. Ayrıca, sözleşme kapsamında hattın Gebze OSB İstasyonu’nun yaklaşık 1 kilometre kuzeyinde 150 bin metrekarelik bir alanda 68 metro aracı kapasiteli depo alanı da yapıyoruz. Ulaşım hızı saatte 80 km olacak metro hattımız, ilk açıldığında bir günde 330 bin yolcuya hizmet verecek kapasitede olacaktır.  Bu kıymetli proje ile Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçeleri arasındaki karayolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacağız. Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattımız aynı zamanda, Gar İstasyonu’nda Marmaray’a bağlanacak” ifadelerini kullandı.

“KANAL İSTANBUL’UN, İLK KÖPRÜSÜNÜN TEMELİNİ 26 HAZİRAN’DA ATIYORUZ”

Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalara da değinen Bakan Karaismailoğlu, Sazlıdere geçişinde Başakşehir; Kayaşehir-Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak gergili eğik askılı köprü imalatına başlayacaklarını kaydederek şu şekilde konuştu: “Ana açıklığı 440 metre uzunluğunda olan köprünün, sağ ve solda yer alan 210 metre uzunluğundaki yan açıklıklarıyla birlikte, uzunluğu 860 metre olurken, yaklaşım viyadükleri ile köprünün toplam uzunluğu 1.618 metreye ulaşacak. Köprü, trafiğe 2x4 şeritli olarak hizmet edecek. Köprünün platform genişliği ise 46 metre olacak. Unutmayın, bugün Kanal İstanbul’a karşı çıkan zihniyet, geçmişte Marmaray’ı, Avrasya tünelini de istemedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de karşı çıktı. Osmangazi Köprüsü üzerinden de kirli algılar yaptı. Kim ne derse desin, biz sizlerden aldığımız güçle ülkemizin lider olması için çalışıyor, örnek gösterilen projeler yapmayı sürdürüyoruz.”