• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Kenan Evren`in Adı Kışladan Kalkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dönem okullara, sokak ve caddelere, kışlalara verilen darbecilerin isimleri tek tek indirilirken İstanbul`da E-5 üzerinde kocaman tabelalarla tepki toplayan Kenan Evren Kışlası ibareleri de kışla da nihayet kaldırılıyor. 130 yıllık tarihiyle Türkiye`nin en köklü üniversitelerinden olan Marmara Üniversitesi, 10 ilçedeki 14 yerleşkesini Maltepe Küçükyalı`daki Kenan Evren Kışlası`na taşımaya hazırlanıyor. Rektör Prof. Dr. Zafer Gül, devirle ilgili protokolün hazırlandığını, detaylarında halledilmesiyle birlikte üniversitenin yüzde doksanlık kısmının 10 yıl içinde Maltepe`ye taşınacağını söyledi.

Yaklaşık 74 bin öğrencisiyle 10 ilçede 14 yerleşkede faaliyet gösteren Marmara Üniversitesi`nin bölümlerini bir araya getirme düşüncelerini Başbakan Erdoğan`a ilettikleri kaydeden Prof. Gül "Sayın Başbakanımız üniversitemiz mezunu olmasının da etkisiyle projelerimize her zaman destek oldu. Sıkıntıları anlatıp geniş bir alanda modern ve okulların bir arada olabileceği bir yere taşınmamız fikrini Başbakanımıza açtık. Kendiside bu fikrimize olumlu yaklaşarak, çalışma yapmamızı istedi. Yaptığımız çalışmalarla Kenan Evren Kışlası`nın üniversitemiz için çok uygun olduğunu düşündük. Yaptığımız görüşmelerde askeri alanlarında şehir dışına çıkmak gibi bir çalışmaları olduğunu öğrendik. Yaptığımız karşılıklı görüşmelerle Milli Savunma bakanlığı ile prensip olarak mutabakat sağladık. Hatta şu anda yapılacak protokol bitmek üzere. Birkaç detayda düzeltme yapıyoruz. Kısa sürede protokolü imzalayarak, projeye başlayacağız" diye konuştu.

TAŞINMA 10 YILDA ANCAK BİTER

General Kenan Evren Kışlası`nda bulunan askeri birimlerin taşınmasının ardından uluslararası proje yarışması düzenleyeceklerini kaydeden Prof. Gül "Kışlanın yeni yerini ve okulumuzun proje finansmanını dağınık halde bulunan varlıklarımızı TOKİ aracılığıyla elden çıkartarak karşılayacağız. Taşınma süreci de aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Bu sürecin 10 yıl kadar sürmesini planlıyoruz" diye konuştu.

TARİHİ BİNALAR KONGRE MERKEZİ YAPILACAK

Maltepe Başıbüyük`te Türkiye`nin en büyük sağlık kampüsünü de inşa ettiklerini belirten Rektör Gül, bu alanın, Kenan Evren Kışlası yerine inşa edilecek yeni kampüs ile birleştirileceğini söyledi. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Eczacılık ve sağlıkla ilgili diğer bölümlerin de 2013 sonuna kadar Başıbüyük`e taşınacağı belirten Rektör Gül, günde 10 bin civarında hastaya bakılmasını planladıklarını söyledi. Rektör Zafer Gül, tüm fakülteler yeni kampüse taşınırken, üniversiteye ait tarihi binaların ise terk edilmeyeceğini önemle vurguladı. Rektör Gül, Sultanahmet ve Haydarpaşa kampüslerinde yer alan tarihi binaların kongre merkezine dönüştürüleceğini belirtti.

Kaynak: Star

Bu haberler de ilginizi çekebilir