• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
`Eğitim Seti` Dolandırıcılığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - Kimliği belirsiz bazı şahısların "Eğitim Seti" adı altında, halka kitap sattıkları ve ortadan kayboldukları iddia edildi.

Konuyla ilgili konuşan Muhasebeci Burak Akbulut, "Evimize kadar gelen şahıslar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderildiğini belirtiyor. Bizler de inanmak durumunda kalıyoruz" dedi.

Eğitim setinin 3 bin 500 liralık senet karşılığında satıldığını iddia eden Akbulut, "Satıştan sonra iade etmek istediğimizde, kimseye ulaşamıyoruz. Merkezi Ankara`da bulunan firma Milli Eğitim Müdürlüğünün adını kullanarak eğitim seti satıyor. Set karşılığında senet düzenleyen firma iade etmek istediğimizde ise, `Biz sizi arayacağız` diyerek, bizi oyalıyor. Satış sözleşmesi gereği yedi günü geçtikten sonra da yapılan sözleşmeyi öne sürerek iade almıyorlar. Başta Yenişehir Mahallesi olmak üzere birçok mahallede evleri gezerek dolandırıcılık yapan şahıslara yetkililerin müdahale etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Satıcıları Tüketici Mahkemesine şikâyet ettiklerini belirten Akbulut, "Ben elimde satış sözleşmesi ile birlikte konuyu Tüketici Mahkemesine taşıdım. Konu ile ilgili çalışma yapılıyor. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü de bu konularda halkın mağdur olmaması için bir şeyler yapmalıdır" dedi.
(Veysi Siyah - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir