• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Filistin Başbakanı: Bennett hükümeti ile öncekilerin bir farkı yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İştiyye, muhalefet partilerinin mutabık kaldığı anlaşma gereği yeni hükümetin sözde ilk başbakanı olan Bennett’in, yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini destekleyen açıklamalarını kınarken, siyonist örgütlerin işgal altındaki Kudüs sokaklarında kışkırtıcı Bayrak Yürüyüşü düzenlemesine izin verilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Siyonist işgalcilerin son saldırıları sonucunda büyük yaralar alan Gazze Şeridi’nin yeniden imarına değinen Başbakan, “Gazze'nin yeniden inşası için uygulanan önceki yöntemin, işgalciler tarafından tahrip edilen yerlerin inşasını hızlandıracak ve evlerini kaybedenlere barınak sağlayacak yeni bir yöntemle değiştirilmesi gerekiyor.” dedi.

İştiyye, “Gazze'nin istediği şey, ablukanın kaldırılması ve üretim üssünü güçlendirmek suretiyle ekonomiyi canlandırmaktır." ifadelerini kullandı.

İşgalcilerin, Filistinli çocuk ve kadınlara yönelik yürüttüğü öldürme, tutuklama ve sistematik saldırılarını şiddetle kınayan İştiyye, işgal rejimini, uluslararası kanunlara uymaya çağırdı.

İşgal rejimi sözde meclisi (Knesset), Yamina Partisi lideri siyonist Naftali Bennett başkanlığındaki yeni koalisyon hükümetine güvenoyu verdi.  120 sandalyeli Mecliste yapılan oylamada koalisyon hükümeti, 59'a karşı 60 oy alarak kazandı. Böylece birçok Filistinlinin kanına giren azgın siyonist Netanyahu'nun 12 yıllık saltanatı sona erdi.

Muhalefet partilerinin vardığı anlaşmaya göre, Filistin ve Arap karşıtı söylemleriyle öne çıkan Bennett, yemin etmek suretiyle kurulacak koalisyon hükümetinin sözde ilk başbakanı olacakken, koalisyon anlaşması gereğince Eylül 2023’te görev süresi dolacak. Daha sonra ise iki yıl süreyle merkez parti Yesh Atid'in lideri Yair Lapid başbakanlık koltuğuna oturacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir