• DOLAR 32.497
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2476.222
  • ...
​ Diyanet Birlik Sen’den Ankara Barosuna yaptığı suç duyurusu sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, 24 Nisan 2020 tarihinde Cuma hutbesinde "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor." ifadelerini kullanmış, zina ve cinsel sapkınlığın haram olduğu belirtmişti. Erbaş'ın hutbesini hedef alan  Ankara Barosu hakkında bazı STK'lar suç duyurusunda bulunmuştu.

Açılan davaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yönelik her kesimden destek açıklamaları gelmiş ve birçok yerde ise Ankara Barosu’na suç duyuruları yapılmıştı. Yapılan suç duyurularından biride Diyanet Birlik Sen’indi.

​Ankara Barosu’nun, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde zinayı ve eşcinselliği eleştirmesini basın açıklaması ile kınadığını, bunu yaparken de İslam’ın yani insanlığın ortak değerlerine dil uzattığını hatırlatan Diyanet Birlik Sen Genel Başkanı Kenan Ak, bunun üzerine o zaman suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Ak, “Ankara Hacı Bayram Camisinde Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın okuduğu Cuma hutbesini gerekçe göstererek İslam’a ve dini değerlerimize hakaret eden aşağılayıcı ifadeler kullanan Sapkınların ve Eşcinsellerin savunuculuğuna soyunan Ankara Barosu yöneticileri hakkında Diyanet Birlik Sen Sendikası Genel Başkanı olarak 28.04 2020 günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunmuştum. Milli ve manevi değerlerimizi açıkça tahkir eden ve bir düşünce açıklaması olarak kabul edilmesi mümkün olmayan bu basın açıklaması hakkında Cumhuriyet Savcılığının gerekli soruşturmayı yaparak, basın açıklamasında sorumluluğu olan şahısların tespiti ile en ağır şekilde cezalandırılmalarını istemiştim.” dedi.

Yapılan suç duyurusu sonrası neler yaşandığını söyleyen Ak, “Bakın ne oldu. Bugün Sendikamıza Adalet Bakanlığı Ceza işleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda sendikam adına Kenan Ak olarak yaptığım şikayet üzerine hakaret eden avukatlar bir bir tespit edildi ve cezalandırılmak üzere yapılan soruşturma sonucunda kovuşturma izni verilerek gereği için Ankara Cumhuriyet Savcılığına yazı yazıldı.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir