• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yunanistan’ın ‘Yavru Vatanı’ da Batmak Üzere!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi

Kıbrıs`ın önemli gazetelerinden Kathimerini, hüıkümetin ülke dışına çıkarılacak para miktarı konusunda önlemler alacağını yazdı.

Yetkililerin çek bozdurma konusuna da yasaklar getireceğini yazan gazete, hükümetin bankacılık sektörü için alınan önlemleri de açıklamaya hazırlandığını belirtti.
Kıbrıs Merkez Bankası haberin sadece taslak halindeki önerilere dayanılarak yazıldığını belirtti.
Bugünün erken saatlerinde Kıbrıs Bankası`nın yöneticisi görevden alınmıştı.

Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu`ndan 10 milyar euroluk kredi almayı amaçlayan Kıbrıs, bu yolda 5.8 milyar euroluk tasarruf önlemleri almayı hedefliyor.
Kıbrıs bankalarında 100 milyon eurodan fazla yatırımları bulunan kişilerin yatırımlarının yüzde 40`ının banka hisselerine çevrilebileceği belirtiliyor.

Financial Times gazetesine konuşan Kıbrıs Maliye Bakanı kontrollerin, yedi günden sonra tekrar gözden geçirilebileceği ve önlemlerin dışında bırakılan bankaların sayısının artırılabileceğini söyledi.
Basında çıkan haberlerde, Kıbrıslıların yurt dışına çıkarken yanlarına 3 bin eurodan fazlasını almalarına ve kişilerin kredi kartlarıyla 5 bin eurodan fazla harcama yapmalarına izin verilmediği yazıyor.

Kıbrıs Bankası Yürütme Kurulu Başkanı Yiannis Kypri ülkenin en büyük ticari bankasındaki görevinden alındığını bugün doğruladı.
Euro Bölgesi hükümetleri ve Uluslararası Para Fonu IMF ile yapılan anlaşma gereği yeni bir bankacılık rejimi kurmaya hazırlanan Güney Kıbrıs`ta bankalar geçici olarak kapatılmıştı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir