• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarihte Bugün: 14 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 14 Haziran’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;  

1930: Askeri Yargıtay kuruldu. Böylece hukuki açıdan askerler tamamen otonom hale geldi. (Askeri Yargıtay kuruldu)

1937: Hatay’ın bağımsızlığı Meclis’te onaylandı. (Hatay’ın bağımsızlığı onaylandı)

1968: 1960’ta Dicle Nehri üzerinde yapımına başlanan 220 metre uzunluğundaki Dicle Köprüsü ulaşıma açıldı. (Dicle Köprüsü ulaşıma açıldı)1985: Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg, Schengen (Şengen) Antlaşması’nı imzaladılar. Bu anlaşma Avrupa Topluluğu üyesi beş ülke arasında, sınır kapılarındaki polis ve gümrük kontrollerini bütünüyle ortadan kaldırmayı amaçlayan antlaşmadır. (Schengen Antlaşması imzalandı)

1989: Kapalı yerlerde sigara içilmesi ile sigara reklamı ve kampanyası yasaklandı. (Kapalı yerlerde sigara yasağı)

2001: Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ın 1996’da oluşturdukları Shanghai Beşlisi adlı yapılanmaya Özbekistan’ın da katılmasıyla Shanghai İşbirliği Örgütü kuruldu. (Shanghai İşbirliği Örgütü kuruldu)

2012: Tunus’un devrik devlet başkanı, gıyabında ömür boyu hapse mahkûm edildi. Askeri mahkeme, cezanın Zeynelabidin bin Ali’nin yönetim karşıtı gösterilerin, kanlı bir şekilde bastırılmasındaki rolü nedeniyle verildiğini açıkladı. 23 yıl Tunus’u yöneten Zeynelabidin bin Ali, devrimden sonra Ocak 2011’de ülkesini terk ederek Suudi Arabistan’a sığınmıştı.  (Zeynelabidin bin Ali ömür boyu hapse mahkûm edildi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir