• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
`Tarihin En Büyük Saldırısı` İnterneti Yavaşlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi

İstenmeyen e-postalarla mücadele eden Spamhaus’a yapılan saldırı, merkezi internet altyapısının zarar görmesine yol açtı.
Spamlama olarak bilinen saldırı yöntemi, internet altyapısına büyük bir trafik yönlendirerek sunucuları erişilmez hale getirmeyi hedefliyor.

Uzmanlar, Netflix gibi sıklıkla kullanılan sitelere de ciddi etkisi olan durumun, bankacılık ve eposta hizmetlerine sıçramasından endişe ediyor.

Beş ülkenin ulusal siber polis ekipleri saldırılarla ilgili soruşturma yürütüyor.
İstenmeyen epostalarla mücadele eden Londra ve Cenevre merkezli Spamhaus adlı grup, bu amaçla tehlikeli saldırılar için kullanılan sunucuları ve veri tabanlarını yasaklılar listesine alıyor.

Grup son dönemlerde, çocuk pornografisi ve terörizmle bağlantılı içerik dışında her şeye ev sahipliği yapacağını açıklayan Cyberbunker adlı bir sunucuyu yasaklılar listesine eklemişti.

Cyberbunker`ın sözcüsü olduğunu iddia eden Sven Olaf Kamphuis, mesajında, Spamhaus`un pozisyonunu istismar ettiğini ve bu grubun internette neyin yayılıp neyin yayılmayacağına karar vermesinin doğru olmadığını belirtti.
Spamhaus, saldırının arkasında Doğu Avrupa`daki suç örgütleriyle birlikte Cyberbunker`ın da bulunduğunu belirtiyor.
`Benzeri görülmemiş bir saldırı`

Spamhaus yöneticilerinden Steve Linford, , bugüne dek bu saldırının benzerinin görülmediğini söyledi.
Bir haftadır devam eden bir saldırıya hedef olduklarını belirten Linford, ``Ama bizi yıkamadılar, teknisyenlerimiz çalışmalarımızı sürdürebilmemiz için büyük çaba gösteriyor. Böyle bir saldırı başka bir yeri alaşağı edebilirdi`` dedi.

Linford saldırının herhangi bir hükümet kurumunun internet altyapısını kesintiye uğratacak güçte olduğunu kaydederken, ``Eğer İngiltere`de başbakanlık sistemlerini hedef almış olsalardı, internetle bağlarını koparabilirlerdi`` dedi.
Linford, “hedef oldukları saldırının en şiddetli olduğu anda saniyede 300 gigabit veri trafiği yaşandığını, normalde büyük bankalara benzer saldırılar düzenlendiğinde yine saniyede 50 gigabitlik bir veri trafiğinin söz konusu olduğunu`` aktardı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir