• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
İlhan Omar'a yakışmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’de özellikle Trump ile sert atışmaların içine giren Demokrat Partili Müslüman vekil İlhan Omar bu kez Hamas ve Taliban’ın tepkisini üzerine çekti.

Omar Siyonist işgal rejiminin Gazze saldırısını değerlendirirken "İnsanlığa karşı işlenen suçların kurbanları için aynı derecede hesap verebilirlik ve adalet sahibi olmamız gerekiyor. ABD, Hamas, İsrail, Afganistan ve Taliban tarafından işlenmiş akıl almaz suçlara tanıklık ettik"  ifadelerini kullandı.

Omar her ne kadar cümlesinde adalet merkezli baktığını ifade etse de cümlede cellatlar ve kurbanlar aynı suçu işlemiş gibi resmedilmiş.

Elbette masumlara yönelik kim yaparsa yapsın cinayet kabul edilemez ama Siyonist rejim ile hamas’ı ABD ile Taliban direnişini tek cümlede anmak farkında olmadan algı operasyonlarına malzeme olmaktır

Çünkü Siyonistler ve ABD işgal eden, saldıran ve her türlü teknolojik üstünlüğe sahip taraf iken Hamas ve Taliban topraklarını savunmaya çalışan güçlerdir.

İşgalci ile işgale karşı direneni aynı cümlede ifade etmek hakikati -farkında olmadan- katletmektir.

Kaldı ki Omar’ın ikinci cümlesi tam bir fecaat.

“ABD, Hamas, İsrail, Afganistan ve Taliban tarafından işlenmiş akıl almaz suçlara tanıklık ettik"

Omar lütfetseydi de Hamas ve Taliban’ın insanlığa karşı hangi suçları işlediğini yer, olay, zaman örgüsüne bağlı kalarak ifade etseydi de durum daha net bir şekil alsaydı.

Nitekim Omar’ın bu açıklamasına Hamas haklı olarak tepki gösterdi.

 Hamas'ın Uluslararası Sözcüsü Besim Naim, Ilhan Omar'ın yorumunu “kurban ile celladı eşitlemek” olarak değerlendirdi ve daha yerinde bir betimlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir