• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Vefat eden hastanın yatağı ve sandalyesi iade edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 8 yıldır akciğer hastalığı neticesinde yatağa bağlı olarak Evde Sağlık Hizmeti gören Mehmet Altınay, geçtiğimiz hafta hayatını kaybetti.
Van Sağlık Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ve yatağa bağımlı hasta Mehmet Altınay`a tam fonksiyonlu hasta yatağı verilmişti.
 
Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi`ne yapılan başvuru sonucunda Altınay için tam fonksiyonlu hasta yatağı verilmiş ve evde sağlık hizmetleri kapsamında tedavisi kendi evinde yapılmıştı.
 
Oğlunun ölümünden sonra baba Abdurrahman Altınay oğluna tahsis edilen yatağı ve tekerlekli sandalyeyi İl Sağlık Müdürlüğü`ne teslim etti.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, İl Sağlık Müdürlüğü olarak evde sağlık hizmetleri kapsamında yatağa bağımlı hastalara desteklerini sürdürdüklerini belirterek, akciğer hastası olan merhum Mehmet Altınay`ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve aileye başsağlığı diledi.
 
Dr. Acar, Van Özalp Ağzıkara Köyü Ali mezrasında ikamet eden 23 yaşındaki Mehmet Altınay`ın akciğer hastası olup 2005 yılında yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda kaldığını ve evde sağlık hizmeti, gördüğünü belirterek, "2005 yılında geçirmiş olduğu akciğer hastalığı neticesinde hastanın babası Abdurrahman Altınay tarafından, Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü`ne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi`ne oğlu için tam fonksiyonlu hasta yatağı başvurusunda bulunmuştu. Kurumumuza dilekçeyle başvurması neticesinde evde bakım hastasına tam fonksiyonlu hasta yatağı temin etmiştik. Ancak Mehmet Altınay`ın vefatı bizleri gerçek anlamda üzdü. Biz bu yatağı alarak ihtiyaç sahibi ve yatağa bağımlı başka bir hastaya vereceyiz" dedi.
 
Dr. Acar, hasta ve yakınlarının ihtiyaçları kalmamışsa, verecekleri tıbbi cihaz, havalı yatak gibi malzemeleri bağış olarak kabul ettiklerini, tutanakla teslim alınan tıbbi cihaz ve malzemeleri maddi durumu yetersiz ve kimsesiz ailelerin kullanımına sunacaklarını belirterek halktan duyarlılık beklediklerini ifade etti.
(Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir