• DOLAR 32.486
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2491.086
  • ...
Dikkat bu gece dolu yağabilir! İstanbul ve Ankara için kritik uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkemizde bir süredir devam eden sıcak ve güneşli hava hafta içinde yerini sağanak yağışa bıraktı. İstanbul'un bazı kesimlerinde Haziran ayında dolu yağmasının ardından gözler önümüzdeki hafta içi hava durumuna çevrildi.

METEOROLOJİ BU GECE İÇİN 20 İLİ UYARDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara bölgesi ve yurdun batı kesimi için öğle ve ikindi saatlerinde güneşli hava tahmininde bulunurken, yapılan son değerlendirmelerde sonucunda hava tahmin kurumundan dikkat çeken uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahminlere göre başta İstanbul olmak üzere 20'den fazla ilde bu geceden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

DİKKAT! BU GECE DOLU YAĞABİLİR
Özellikle bu gece saatlerine dikkat çeken Meteoroloji, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Manisa, Isparta, Burdur, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Çorum, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nda ani sel, su baskını, ulaşımda aksama, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi konularda dikkatli olunması konusunda uyardı.

Meteorolojinin son dakika uyarısı şu şekilde:

Bu gece saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Pazartesi) Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale'nin doğusu), İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Manisa'nın doğusu), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları) ile Çorum çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir