• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
NATO Avrupa'daki nükleer füzelerinden vazgeçmeye mi hazırlanıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Riyad Makaev/Dış Haberler   Defense News'e göre bu adım, Putin ile Biden arasında Cenevre'de yapılacak görüşmeden önce tansiyonun düşmesine sebebiyet verecek.

NATO üyesi ülkelerin, Avrupa'da kara tabanlı nükleer füzelerin konuşlandırılmasına  karşı çıkmaya hazırlandıkları iddia edildi. Söz konusu iddia,  ABD Senato'su ve Avrupalı kaynaklara dayandırılıyor. 

Defense News'e  göre,  ABD Başkanı Joe Biden;  ittifaktaki diğer ortakların liderleriyle görüşeceği 14 Haziran'daki NATO zirvesinden sonra Avrupa'da karaya dayalı nükleer silah konuşlandırmayı reddeden bir açıklama yapacak. Ancak  ABD Kongresi'nin bir kısmı, Avrupa'da nükleer füzelerin konuşlandırılması yasağını eleştirebilir. Zira Donald Trump yönetimi döneminde nükleer caydırıcılığı denetleyen Hudson Enstitüsü kıdemli üyesi Tim Morrison, şunları söylemişti: ''Bu Rusya'ya tek taraflı bir taviz vermek ise, bu korkunç bir fikirdir; eğer iki taraflı bir taviz vermek ise, bu da iyi değil çünkü Rusya'ya güvenilemez.''

Yayın, füzeleri konuşlandırmayı reddetmenin, Biden'ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile 16 Haziran'da Cenevre'de yapacağı görüşme öncesinde siyasi gerilimi azaltmanın yollarından biri olduğunu bildiriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir