• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Bitlis halkı tahtadan köprü çağını yaşıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis merkezden geçen dere birçok yerleşim alanının köprüler vasıtasıyla şehre bağlanmasına neden oluyor. Ancak bağlantıyı sağlayan köprüler hala çimento ve demir ile köprü yapmanın mümkün olmadığı çağlardaki gibi ilkel yöntemlerle, yani ağaçtan ve tahtadan yapılmış durumda.

 

21. yüzyılda hala bu köprüleri kullanmak zorunda olan vatandaşlardan Mehmet Öziş Bitlis Belediyesi`ne tepki göstererek, \" Yükseliş Mahallesi`nin Mermutlar sokağında ikamet etmekteyim. Bitlis`in coğrafi yapısı itibariyle dağlık olması ve bu dağın içerisinde kurulan bir şehir olması, aynı zamanda içerisinde Bitlis çayının geçmesi çevresiyle bağlantısını kesiyor. Şehir merkezinin içerisinde geçen dereden dolayı mahalle ile merkezin bağlantısının sağlanması için köprülere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu köprülerden biri de bu mahallede kullandığımız köprüdür\" dedi.

 

Öziş konuşmasının devamında, \"Fakat kullandığımız köprü istinad duvarının üzerine konulan iki çubuk demir ve bu demirlerin üzerine konulan ince tahtalar ve bu köprünün korkulukları da tahtadan yapılmış, ilkel bir köprüdür. Ağaçtan yapılan korkuluklar ve demir üzerine atılan tahtalar çürümüştür. Bu durumda olan bir köprüyü çocuklarımız ile birlikte kullanmaktayız. Özelikle ilkbaharda derede akan su debisinin yükselmesi ile birlikte büyük tehlike arz etmektedir. Her gün bu köprüyü kullanan çocuklarımız ölüm ile burun buruna gelmektedir. Bu köprünün yapılması için defalarca belediye yetkililerine sözlü ve yazılı olarak başvuruda bulunmamıza rağmen, yetkililer bu konuya duyarsız kaldığı gibi, gelip köprüyü yerinde inceleme zahmetinde dahi bulunmamışlardır\" ifadelerini kullandı.

 

Öziş açıklamasının sonunda, her gün medyaya verilen demeçlerde bu memlekete hizmet sunulduğunun belirtildiğini kaydederek, \"Bitlis`te yapılan hizmetlerden bahsediliyor. Fakat hizmet sunuluyor denilen bu memleketin modern köprülerini görmüyorlar. Her gün o köprüyü kullananların ölüm ile burun buruna geldiğini görmüyorlar. Sadece bu köprü değil, bu gün Bitlis`te yıkılmayan istinad duvarı kalmamış gibi. Yüzlerle ifade edilecek topraklı evler ve tarihi evler yıkılmış, ayakta kalanlarda insanlar için tehlike arz edecek konumdadır. Bizler tehlike arz eden bu köprünün yapılmasını istiyoruz. Hakkımız olan hizmetlerin bizlere sunulmasını talep ediyoruz\" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş - İLKHA)

VİDEO YÜKLENİYOR…

Bu haberler de ilginizi çekebilir