• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
TESK Genel Başkanı Palandöken: Salgın çocuk işçiliğinde artışa neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamasında, “Yıllardır TESK olarak da mücadele ettiğimiz çocuk işçiliği pandemi dolayısıyla maalesef arttı. Öyle ki okulda olması gereken çocuklar tarlada, sokakta ve benzeri iş kollarında çalışıyor. Bu konuda UNICEF ile yaptığımız projemiz devam ediyor fakat ülke olarak, bireyler olarak daha fazla duyarlı olmalı, çalışamayacak ve okul çağında olan çocuklarımızı birer işçi haline getirmemeliyiz.” dedi.

“Çocuk işçiliği ülkemizin ve dünyanın sorunu”

Okulda temel eğitim alması gereken çocukların salgın nedeniyle çalıştığını vurgulayan Palandöken, “Çocuk işçiliği ülkemizin de dünyanın da en büyük sorunlarından birisi. Yıllardır konfederasyon olarak bizler de bununla mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Yalnız tek tek mücadele değil topyekün mücadele gerekiyor. Öte yandan mesleki eğitim ekonomide kilit nokta ve genç yaşta almak gerekiyor fakat bu kesinlikle çocuk yaşta değil. Çocuklar çocukluklarını da doya doya yaşamalı. Bununla birlikte pandemi ise maalesef çocuk işçiliğini artırdı. Okulların kapalı olması nedeniyle tarlada, sanayide çalışan çocukların sayısı arttı. Ülkemizde 750 bin civarında ve hatta bunun da üzerinde çocuk işçi var.” şeklinde belirtti.

“Çalışmaları hem ruhsal hem fiziksel olarak çocuklara uygun değil”

Çocukların yerinin okul olduğunu anımsatan Palandöken, “Onları mesleki eğitim alabilecek çağa geldiklerinde yönlendirmek gerekir. Çok küçük yaşta tarlada, sanayide veya dükkanlarda çalışmaları hem ruhsal hem fiziksel olarak çocuklara uygun değil. Çocuklarımızı bu bilinç ile yetiştirmeli, doğru zamanlarda doğru eğitimlere yönlendirmeliyiz. Geleceğimizi çocuklar inşa edecek fakat biz de onların geleceklerine doğru katkılar sağlamalıyız.” diye konuştu.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir