• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Covid-19 vaka sayılarının arttığı Moskova’da yeni kısıtlama kararları alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, “Hastalık oranındaki artışı durdurmak ve hayat kurtarmak için bugün bir karar ile 15-19 Haziran 2021’i tatil günü olacak, bu süreçte çalışanlar ücretli izinde sayılacak” dedi.

Sobyanin, söz konusu kararın, başkentin altyapısıyla ilgili personel ile askerlerin çalışmalarını kapsamayacağını da belirtti.

Karar doğrultusunda ayrıca, yemek yenilen restoran, kafe ve barlar ile gece kulüpleri gibi eğlence yerleri gece 23.00-06.00 saatlerinde kapalı olacak. Yemek yerleri bu saatlerde de paket servis yapabilecek. Söz konusu karar, 13 Haziran’dan 20 Haziran’a kadar geçerli olacak.

Sobyanin, tatil günlerinin uzatılması kararını, virüsün yayılım hızının düşürülmesi gerektiğine yönelik uzman görüşü nedeniyle aldıklarını belirtti. Ayrıca işverenlerden, çalışanlarının en az yüzde 30’unu uzaktan çalışma sistemine geçirmelerini istedi.

Moskova’da günlük vaka sayısı, yıl başından beri görülmüş en yüksek seviyesine çıkarak 6 bin 701 olarak kayıtlara geçmişti.

Rusya’nın şimdiye dek tescil edilmiş üç koronavirüs aşısı bulunmasına karşın, ülkede sürü bağışıklığının sağlanması için gerekli olan aşılanma oranına henüz ulaşılmış değil. Covid-19 salgınına karşı aşılanmanın gönüllülük üstünden devam ettiği ülkede bu nedenle, aşı olmanın zorunlu hâle getirilmesi de tartışılıyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir