• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Adıyaman Valisi Çuhadar yapımı devam eden barajda incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman’da 180 bin dönüm arazinin sulanmasında kullanılması planlanan ve yıldır yapımı devam eden Koçali Barajı inşaatını yerinde inceledi.

Barajın genel görüntüsüne hakim bir yerden, baraj çalışmalarını izleyen Vali Çuhadar, DSİ Şube Müdürü Emin Ertürk’ten baraj hakkında bilgi aldı.

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 civarında olduğu, derivasyon tüneli, dolusavak, ulaşım yolları ve gövde sıyırma kazısının tamamlandığında Koçali Barajı yılda 98 milyon kilowatt-saat enerji üretmenin yanında Adıyamanlı çiftçilerin 187 bin dönüm toprağını suya kavuşturup kavuşturacak. 31,5 milyon metre küp içme suyla da şehrin içme suyunu da karşılamış olacak.

Koçali Barajının Adıyaman’ın bereketli topraklarına can suyu olacağını belirten Vali Çuhadar, “Koçali Barajı Adıyaman için hayati bir projedir. Bu proje tamamlandığında 187 bin dekar tarım arazisi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. İlimizin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacak olan Koçali Barajı ve devam eden diğer sulama projelerimizin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide de önemli gelişmeler yaşanacaktır. Böylece kuru ve geleneksel tarımdan, sulu ve modern tarıma geçiş üretim artışıyla kalmayacak, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları yaratılarak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır. İnşallah bu projeyi 2023 kadar bitirerek Adıyaman’ın bereketli topraklarını suyla buluşturacağız. Bu önemli yatırımları ve pek çok eseri ilimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir