• DOLAR 32.498
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2496.397
  • ...
İzmir`deki okul kantinleri sınıfı geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Karşıyaka Kaymakamlığı bünyesinde başlatılan çalışma çerçevesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe ve Belediye Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İzmir Kantinciler Odası temsilcilerinden oluşan komisyon, okul kantinlerini ve yemekhanelerini denetliyor.
 
9 haftada tamamlanması planlanan çalışma kapsamında Karşıyaka`daki 62 okul denetlenecek. Denetim çalışmalarının daha sonra İzmir`in diğer ilçelerinde de uygulanması hedefleniyor.
 
Denetimlerin 4. haftasında Karşıyaka Gazi Lisesi kantini denetlendi. Gazi Lisesi kantininin denetimi, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Ceran, İzmir Kantinciler Odası Başkanı Rasim Topçu, Karşıyaka Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ile Tarım il Müdürlüğü gıda mühendisleri ve Sağlık Müdürlüğü doktorları tarafından gerçekleştirildi.
 
Satış alanı, yemekhanesi, mutfağı ve depo alanı denetlenen ve hijyen uygunluğu ile kalite standartları açısından tam not alan kantin işletmecisi Hüseyin Gazi Ağca, "Bizim de çocuklarımız okullarda okuyor. Hizmet verdiğimiz çocukları kendi evlatlarımız gibi görüyor, kendimizin tüketmediği hiçbir ürünü satışa sunmuyoruz" dedi.
 
İstenirse oluyor

Denetimlerle okullardaki standartların yükseltilmesini hedeflediklerini söyleyen Karşıyaka Kaymakamı Avcı, "Çocuğun bedensel sağlığının gelişiminde beslenme büyük rol oynar. Bu nedenle çocukların beslenmeleri için hizmet veren kantinlerin denetimine önem veriyoruz" diye konuştu.
Kantin denetimlerinin ilk kez Karşıyaka`da başlatıldığını hatırlatan Milli Eğitim İl müdür yardımcısı Mehmet Ceran da, "Çocuklar sabah 7 akşam 5 arası okullarda barınıyor. Sadece kantinleri değil, okulun diğer bölümlerini de denetliyoruz. Gazi Lisesi kantininin örnek olacak kadar kaliteli hizmet verdiğini gördük. Demek istenirse oluyor. Tüm okullarda bu kaliteyi yakalamalıyız" dedi.
 
Velilerin içi rahat olsun

İzmir`deki okul kantinlerinin Türkiye`ye örnek olduğuna dikkat çeken İzmir Kantinciler Odası Başkanı Rasim Topçu ise, "Gıda ile uğraşan diğer meslek kollarına göre daha fazla sorumluluk taşıyan üyelerimiz büyük bir hassasiyet içinde hijyen odaklı, kaliteli ve sağlıklı hizmetler veriyorlar. Bugüne kadar ülkenin diğer illerinde yaşanan sıkıntıların hiçbirine İzmir`de rastlanmamıştır.
 
Okul kantini işleten arkadaşlarımız mesleklerini TSE kriterlerine uygun şekilde yapmaktadır. İzmir`de kantinler merdiven altlarından çıkartılmış, lüks kafeterya haline dönüştürülmüştür. Üyelerimiz ticareti ikinci planda tutarak, geleceğimizi oluşturan çocukların sağlıklı beslenmesine önem veriyorlar. Bakanlığın iyi niyetle satışını yasakladığı ürünleri okul kantinlerinde satmıyoruz. Bunun yanı sıra üyelerimizle birlikte öğrencileri bilinçlendiren ve eğiten çalışmalara imza atıyoruz. Sigaranın zararlarını anlatan kampanyamız bu çalışmalarımıza güzel bir örnektir. Ayrıca özellikle gıdada hijyen konusunda Sağlık ve Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarının katkılarıyla üyelerimize periyodik eğitimler düzenliyoruz. Tüm velilerin içi rahat olsun, çocuklarını okul dışından gıda maddesi almamaları yönünde uyarsın." diye konuştu.
(İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir