• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Atalay: Ülke Genelinde Sürece Destek Çok Yüksek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Sürecin gayet iyi algılandığını söyleyen Atalay, yeni bir araştırma yaptırdıklarını ve sürece desteğin Türkiye genelinde çok yükseldiğini vurguladı.

AK Parti Genel Merkezi`nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Akdeniz bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantının çıkışında gazetecilere konuşan Atalay, toplantının içeriği hakkında bilgi verdi.

Çözüm sürecine ilişkin olarak Atalay, ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Süreç gayet iyi algılanıyor, gayet yüksek. Elimizde yeni veriler var, yeni araştırmamız çıktı. Bir iki gün içinde sonuçları yayınlarız. Türkiye genelinde çok yükseldi destek, ondan da çok memnunuz."

Atalay, "Önceki 3 bölgede olduğu gibi sürece ilişkin Başbakanımız bilgi veriyor. Hem illerden gelen arkadaşlarımızı veya milletvekillerimiz görüşlerini söylüyorlar. Tabi her zaman ifade ettiğimiz gibi ülke genelinde sürece destek çok yüksek. Kendi milletvekillerimizin ve teşkilatlarımızın getirdiği destek de önemli. Onlar da kendi illerinin görüşlerini getirmiş oluyor. Biz bundan memnunuz. Bunun dışında illerle ilgili sorunlar da gündeme geliyor. Şimdi artık bir yıl kaldı yerel seçimlere. Dolayısıyla yerel seçimlerle ilgili konular da görüşülüyor." dedi.

Ne gibi talepler olduğuna ilişkin bir soru yöneltilen Atalay, "Daha çok çalışma işte. Orada yeni büyükşehir olan illerimiz var Kahramanmaraş gibi. Onlarla ilgili şeyler de vardı burada. Dolayısıyla genel manada bizim için bölgelerimizde yapılan verimli toplantı." diye konuştu.

Beşir Atalay, bir soru üzerine de akil adamlar konusunun ise toplantıda gündeme gelmediğini belirterek, "O manada çok şey gündeme gelmedi." ifadelerini kullandı.

Cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir