• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Azerbaycan Deniz Kuvvetleri Komutanı Pakistan Donanması ile Tanıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler
Azerbaycan askeri heyeti Pakistan’da Karaçin gemi inşa ve makine yapım tesisini ziyaret etti.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı basın servisi tarafından verilen bilgilere göre, Azerbaycan Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Subkhan Bakirov başkanlığındaki Azerbaycan askeri heyeti Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde kaldığı süre boyunca Pakistan Donanması ile tanıştı ve ayrıca Karaçin gemi inşa ve makine yapım tesisini ziyaret etti.


Azerbaycan temsilcileri, Pakistan Donanması'ndan meslektaşlarıyla çeşitli iş görüşmeleri yaptı. Azerbaycan heyetinin başkanı, Pakistan Deniz Kuvvetleri ziyareti sırasında, Pakistan Donanması filosunun komutanı Tuğamiral Ovais Ahmed Bilgrami ile savaş gemilerinin kullanılması ve deneyimlerin paylaşılması konusu başta olmak üzere ülkeler arasında genel işbirliği ve yakın temasların kurulması konusunda anlaştılar.
Azerbaycan temsilcileri gemi inşa ve makine yapım tesisini ziyaret ederken, tesisin kapasitesini, son zamanlarda gemilere ne tür savaş silahlarının yerleştirildiğini, parametreler, gemi hızları ve varış yeri türleri konusunda bilgi alışverişinde bulunundu. Tesisin incelemesinin ardından yetkililer, gemi inşa ve onarım alanında ülkeler arasında ikili iş birliğini görüştüler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir