• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine ateş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermeni tarafın Kelbecer bölgesindeki Azerbaycan ordusunun mevzilerine ateş açtığı belirtildi.

Açıklamada, "Azerbaycan ordusunun Kelbecer bölgesi istikametindeki mevzileri, 11 Haziran günü 13.45'te başlayarak, Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin Vardenis bölgesi Yukhari Shorja köyündeki mevzilerinden ateş altına alındı." denildi.

Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın meydana gelmediği aktarılan açıklamada, durumun kontrol altında olduğu ifade edildi.

Dağlık Karabağ'daki gerginlik 27 Eylül 2020'de tırmandı ve iki ülke çatışmalara başladı.

9 Kasım 2020'de ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki savaşın tamamen durdurulmasına ilişkin ortak bir bildiri imzaladılar.

Bildiriye göre, Azerbaycan ve Ermeni tarafları savaş boyunca elde ettikleri mevzilerinde duracaklar. Ardından Kelbecer de dahil olmak üzere birçok bölge Bakü'nün kontrolüne girdi ve temas hattı ve Laçın koridoru boyunca Rus barış gücü askerleri konuşlandırıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir