• DOLAR 32.496
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2480.61
  • ...
Umut Kervanı Vakfı 2021 kurban bağışı çalışmalarını başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı ile birlikte yetimlere, öksüzlere, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmayı hedeflediklerini ve bu amaçla sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp başta Filistin ve Gazze olmak üzere Yemen'e aynı zamanda Asya ve Afrika'daki yoksul ülkelere kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, bu nedenle hayırseverlerin bağışlarının çok değerli olduğunu vurguladı.

Filistin, Gazze, Yemen'de Asya ve Afrika kıtalarında bulunan fakir ülkelerde kurban çalışmalarının alt yapılarını tamamladıklarını paylaşan Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, aynı zamanda Coronavirus'e (Covid-19) karşı her türlü önlemlerin alındığını duyurdu.

 

"Âdemoğlu kurban kesme gününde Allah katında kurban kesmekten daha güzel bir amel işlememiştir"

Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerini hatırlatarak kurban ibadetinin önemine değinen Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, kurban çalışmalarının alt yapısını hazırladıklarını ve Covid-19 salgınına karşı her türlü tedbirlerin alındığını belirtti.

Kurtaran, "Bismillahirrahmanirrahim Umut Kervanı Vakfı olarak 2021 yılındaki kurban çalışmalarımızı 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla başlatmış bulunmaktayız. Kurban Bayramı'na doğru zaman ilerlerken bizler de önceki senelerde olduğu gibi kurban çalışmalarımızın altyapısını oluşturarak hayırseverlerimizden gelecek olan kurban vekaletlerini en güzel ve en eksiksiz bir şekilde yerine getirerek kurban ibadetlerini eda etmeleri için gayrette bulunacağız inşallah. Resullullah Aleyhissalatu Vesselam bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyurmaktadır; 'Âdemoğlu kurban kesme gününde Allah katında kurban kesmekten daha güzel bir amel işlememiştir.' Bizler de hayırseverlerin özellikle bu ibadeti yerine getirirken onlarla fakirler arasında aracı olmak ve onların bu ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için inşallah gayret göstereceğiz. Umut Kervanı olarak şu an yolumuzu umutla bekleyen yetim ve muhtaç ailelerimiz var. İnşallah onların Kurban Bayramındaki sevinçlerine, hayırseverlerin kurban vekaletleri ile vermiş oldukları etleri ulaştırarak sevinmelerine vesile olacağız." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran

"Yurtdışında mazlum coğrafyalarda kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız olacak"

Kurban Bayramı için yurt içi ve yurt dışı tüm hazırlıklarını tamamlayan ve kurban vekaleti için hayırseverlerin bağışlarına talip olduklarını dile getiren Kurtaran, birçok ülkede mazlum ve ihtiyaç sahibine ulaşacaklarını aktardı.

Kurtaran, "Umut Kervanı olarak başta ülkemiz olmak üzere, yurt dışında da birçok çalışmalarımızı şu an tamamlamış durumdayız. Yurtiçinde bu yıl kurban hisse bedelini bin 250 TL olarak belirledik. İnşallah bu rakam üzerinden hayırseverlerimiz tarafından elimize gelecek olan kurban vekaletlerini yerine getireceğiz. Bununla beraber yurtdışında da mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalarımızı inşallah tamamlamış durumdayız. Bağlantılarımızı ve alt yapımızı oluşturmuş durumdayız ve birçok mazlum coğrafyada, mazlum ülkede Müslüman kardeşlerimize de kurban eti ulaştıracağız." dedi.

"Yurtdışında Filistin, Yemen, Bangladeş, Afganistan gibi ülkelerde de kurban kesimlerimiz olacak"

Filistin'de, özellikle de Gazze şeridinde kurban keserek orada bulunan yetim, muhtaç, şehid ve tutuklu ailelerine kurban etlerini ulaştıracaklarının altını çizen Kurtaran, "Bununla beraber Asya ve Afrika'da açlıkla mücadele eden, belki de her gün açlıkla boğuşup açlıktan ve susuzluktan dolayı canlarını kaybeden mazlum kardeşlerimiz var. İnşallah onlara da bu kurban etlerini ulaştıracağız ve bir nebze de olsun sevinmelerine vesile olacağız. Yemen'de altyapımız hazır ve inşallah çalışmalarımızı yaparak Yemen'deki kardeşlerimize de bu kurban kurbanlıkları ulaştıracağız. Özellikle Asya'da Bangladeş başta olmak üzere Nepal ve Afganistan ülkelerinde de kurban kesimlerimiz olacak. Arakan kamplarındaki mazlum kardeşlerimize de inşallah kurban etlerini ulaştırmış olacağız." dedi.

"Kurban bağışları kamplarda ve çadır kentlerde bulunan mazlumlara ulaştırılacak"

Coronavirus'e karşı tüm tedbirlerin alındığını hatırlatan Kurtaran, yurt dışındaki kamplarda ve çadır kentlerde kalan ihtiyaç sahiplerinin yapılacak olan bağışlara fazlasıyla ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Kurtaran, "Bizler Umut Kervanı olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda Covid-19 kurallarını da göz önünde bulundurarak hijyenik bir ortam oluşturup uzman kasaplar eşliğinde hayırseverlerimizin kurban vekaletlerini en güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Bu kurban vekaleti ile elde edilen etleri de güzel bir şekilde paketleyip daha önceden tespit etmiş olduğumuz başta ülkemizin dört bir tarafında olmak üzere yetim ve muhtaç olan ailelere, üye ve gönüllerimiz durmaksızın bayram günlerinde sofralarına ulaştırmaya çalışacaklar.

Yurtdışında da mülteci kamplarında muhacir durumda olan ve sığındıkları çadır kentlerde zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimize kurban etlerini ulaştıracağız. Bununla beraber yetimhanelerde ve özellikle açlığın çok yoğun olduğu bölgelerde de kurbanları keserek oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Hayırseverlerimiz bizlere kurbanlarını özellikle vakfımızın banka hesap numaralarından yatırabilecekler." ifadelerini kullandı.  

"Kurban vekaletlerinin videoları için iletişim bilgileri önemli"

Kurban bağışı için önemli hatırlatmalarda bulunan Kurtaran, hayırseverlerin yaptıkları bağışların video ve fotoğraflarını alabilmeleri için bağış esnasında iletişim bilgilerinin paylaşılmasının da önemli olduğuna değindi.

Kurtaran, "Hayırseverlerimize hatırlatmada bulunacağımız birkaç şey bulunuyor. Kurban kesecek kişinin adını soyadını ve kurbanın hangi ülkede kesileceğini, iletişim numarasıyla birlikte açıklama kısmına yazmalarını istiyoruz. Bizler de bu bilgilere göre kendilerine dönüş yapıp vekaletlerini alacağız. Kurbanlarının videolarını kendilerine ulaştırabilmemiz adına bu bilgiler bizlere lazım olacak. Bunu kurban vekaletini bize verecek olan kardeşlerimizden, hayırseverlerimizden istiyor, istirham ediyoruz. Bununla beraber hayırseverlerimiz Umut Kervanı Vakfımızın web sitesi olan www.umutkervani.org.tr web adresine girerek online bağış bölümünden de kurban bağışlarını yapabilirler. Hayırseverlerimiz gerek Vakfımıza gerekse Vakfımızın protokolünde bulunan Umut Kervanı Derneklerimize uğrayarak elden de makbuz karşılığında kurban bağışlarını yapabilirler. İnşallah bizler bu kurban vekaletlerini en güzel bir şekilde yerine getirmek için hazırlıklarımızı bitirmiş durumdayız." diye konuştu.

Kurban bağışları için çalışmalarının startını verdiklerini söyleyen Kurtaran, "Şu an çalışmalarımızın startını verdik. Şimdiden kurbanlarını kesecek olan tüm hayırseverlerimizin kurbanlarını Rabbimizin kabul etmesini diliyor ve kendilerine kat kat ecir vermesini Rabbimizden niyaz ediyoruz inşallah." dedi.

Yurtiçi ve Yurtdışı Kurban bağışları fiyatları ise şöyle:

Yurtiçi: 1.250 TL

Asya ve Afrika ülkelerinde: 750 TL

Arakan: 900 TL

Yemen: 1350 TL

Filistin: 2.800 TL (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir