• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Almanya`dan Türkiye Basını`na engelleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Almanya`da 2000-2007 yılları arasında işlenen ve Türkiye-Almanya İstihbarat kurumlarının Hizbullah cemaatine yıkmaya çalıştığı \"Dönerci Cinayetleri\"nin Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör hücresi Neo Nazi`ler tarafından işlendiğinin ortaya çıkması üzerine devam eden davanın duruşmasına Türkiye basını alınmadı.

 

Dava duruşmasının yapılacağı Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi`ndeki duruşmayı takip etmek isteyen Türkiye`li basın kuruluşlarının başvuru talebi kabul edilmezken, duruşma salonuna 50`ye yakın medya kuruluşunun alınacağı ve bunların içinde adı sanı duyulmamış ajansların ve yerel radyo kuruluşlarının da olduğu bildirildi.

 

Hatırlanacağı üzere İşlenen cinayetlerle hiç bir alakası olmamasına rağmen, Türkiye ve Alman İstihbarat kurumlarınca cinayetler Hizbullah Cemaati`ne mal edilmeye çalışılmıştı.

 

Yıllarca bu cinayetlerin Hizbullah tarafından işlendiği iddia edilerek başta Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanlar itham altında bırakılarak kimilerine oturum sorunu çıkarıldı, kimilerine kırmızı bülten ile arama kararı, kimilerine ise teknik takip yapıldı. Bu insanlar neredeyse adım adım takip edilerek yaptıkları her şey kayıt altına alındı.
Fakat olayın aslında Hizbullah ile alakalı olmadığı Zwickau adlı şehirde yanan bir evde ortaya çıkan silahlar ve belgelerle adeta ispatlandı. Yapılan araştırmalar sonrası cinayetlerin Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör hücresi tarafından işlendiği ortaya çıkınca önce Almanyalı yetkililer sonra Türkiyeli yetkililer ağız değiştirmeye başlamışlardı.

 

Türkiye ve Alman istihbaratı Hizbullah`ı hedef göstermişti

İlk itiraf Bavyera Eyaleti`nin eski Başbakanı ve İçişleri Bakanı olan Günther Beckstein`den geldi. Beckstein, bu cinayetlerin Neo Naziler tarafından işlendiğini, Türk istihbaratının kendilerini yanlış yönlendirmeleri sonucu Hizbullah üzerine yoğunlaştıklarını itiraf etti.

 

İkinci itiraf ise 1998-2005 yılları arasında Almanya`da İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Otto Schily`den geldi. Schily, aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör hücresi tarafından işlenen cinayetlerin aydınlatılamamasındaki hatalarda sorumluluğu olduğunu kabul ederek Hizbullah`a yönelik suçlamaların sadece Türk istihbaratının yönlendirmesi ile sınırlı kalmadığı Alman istihbaratının da hedef saptırmak için olayı Hizbullah`a mal etme gayretinin olduğunu kabullenmiş oldu. (Murat Burtaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir