• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Halil el-Hayye: İşgal sürdükçe Filistin direnişi de sürecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın önde gelen isimlerinden el-Hayye, işgal rejiminin, siyonist yerleşimcilerin Kudüs ve Aksa’daki kışkırtıcı eylemlerini kontrol altına almaması durumunda büyük tepkilerle yüzleşeceği uyarısında bulundu.

Siyonist örgütlerinin, düzenlemeyi planladığı Bayrak Yürüyüşü’nün masada kalmaya devam etmesine karşı ateşkes konusunun kırılganlığının da süreceğine dikkat çeken el-Hayye, “Ateşkesin kalıcı olması için işgal altındaki Kudüs mahallelerinde yürütülen tehcir politikası durdurulmalıdır.” dedi.

İşgal rejimi, Kudüs’te düzenlenmesi planlanan Bayrak Yürüyüşü’nün 15 Haziran’a ertelendiğini duyurmuştu.

Ateşkesin güçlendirilmesi için gayrimeşru sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini aktaran el-Hayye, “Kudüs, Batı Şeria ve 48 Toprakları'ndaki halkımıza sesleniyorum: Kudüs, ümmetin bize ve size olan emanetidir ve bu yüzden işgal rejimine gücümüzü göstermeliyiz." dedi.

Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın yapan işgal askerleriyle çatışmaya girdikleri sırada şehit düşen Filistinlilere selam gönderen el-Hayye, işgal sürdükçe direniş ve mukavemetin de sürmesi gerektiğinin altını çizdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist işgalcilerin, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinde aralarında özgürleştirilmiş eski bir esirin de bulunduğu 3 Filistinliyi şehit ettiğini, birini de ağır yaraladığını duyurmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir