• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden, 9 kritik konuyu görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER-AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Haziran'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden başta olmak üzere pek çok liderle bir araya gelecek.

FETÖ KONUSU GÜNDEME GELECEK

En kritik buluşma ise Erdoğan-Biden görüşmesi olacak. Erdoğan-Biden görüşmesi, Biden'ın ABD Başkanı seçilmesinden sonra iki liderin baş başa bir araya geldiği ilk görüşme olacak. İki ülke arasında 9 kritik başlığın gündeme geleceği görüşmede iş birliği imkânlarının geliştirilmesi için atılacak adımlar ve Türkiye'nin hassasiyetleri dile getirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün ABD'deki varlığı ve Suriye'de PKK- YPG’ye verilen destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türkiye-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önem taşıdığını ABD'li mevkidaşına yüz yüze iletecek. Erdoğan, FETÖ ve PKK/PYD’nin Türkiye'nin ulusal güvenliğine doğrudan tehdit oluşturan yapılar olduğuna dikkat çekecek. Görüşmede Biden yönetiminin müttefiklik ilişkileri doğrultusunda bu konularda Türkiye'yi tatmin edecek somut adımlar atması talep edilecek.

S-400 KONUŞULACAK

Erdoğan ile Biden görüşmesinde en kritik konu başlığını, bir süredir gündemden düşmeyen S-400 meselesi oluşturacak. Brüksel'deki görüşmede sık sık vurgulandığı gibi S-400'lerin NATO'nun güvenlik sistemini tehlikeye atacak bir boyutu olmadığı belirtilecek. Türkiye'nin F-35 programından çıkartılmasının ve yaptırımların haksız olduğu, müttefiklik ruhuna uygun olmadığı dile getirilecek.

SURİYE, İDLİB, LİBYA VE DOĞU AKDENİZ MASAYA YATIRILACAK

Erdoğan ile Biden görüşmesinde ayrıca; Suriye meselesi bağlamında İdlib'te yaşananlar, mülteci sorunu, Libya'daki gelişmeler, Doğu Akdeniz meselesi, Dağlık Karabağ'daki son durum da ana hatlarıyla ele alınacak. İki liderin görüşmesinde Türkiye ile ABD arasında 100 milyar dolarlık ticaret hedefi konusunda atılabilecek adımlar, karşılıklı yatırımlar ve işbirliği olanakları da masada olacak.

İŞGALCİ ABD’DEN DOST OLMAZ!

Türkiye medyasındaki umutlu bekleyişe karşın İşgalci ABD’nin Türkiye ve İslam dünyasındaki kirli oyunlarının son bulacağı imkansız olarak görülüyor. Zira varlığı kaos ve savaşa borçlu olan Amerika, buradaki zengin petrol yataklarında ve iç karışıklık oluşturmak için beslediği örgütlerden elini çekeceğe benzemiyor. Trump’ın Başkanlığa geldiği dönemde de benzer bir ‘pembe’ tablo çizilmiş ancak ne FETÖ ne PKK konusunda herhangi bir mesafe alınmamıştı. Ayrıca Trump, Türkiye ekonomisini doğrudan hedef alan tweetler atmış ve doların zirveyi görmesine neden olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir