• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Metiner’den partisine HDP uyarısı: Vebali ağır olur!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Yeni Şafak yazarı, eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner bugünkü köşesinde ikinci kez hakkında kapatma davası açılan HDP ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

“DENGE DOĞRU KURULMAZSA SORUN KANGRENE DÖNÜŞÜR”

Parti kapatmanın çözüm olmadığını savunanlara  “Peki gazete, dergi, televizyon, dernek ve banka kapatmak çözüm müdür? diye soran Metiner, "Terörle mücadeleyi sadece teröristle mücadeleye indirgeyen bakış açısına sahip bir demokratik devlet gösterilemez. Terörle mücadele topyekûn bir mücadeledir. Burada sadece imha yoktur, kazanımcı politikalar da belirleyici öneme sahiptir. Güvenliğin olmadığı yerde demokrasi olmaz, ama güvenlikçi politikaların demokrasiyi boğmasına da izin verilemez. Buradaki denge doğru kurulmazsa, sorun kangrene dönüşür” dedi.

“HDP’NİN KAPATILMASI TEK BAŞINA ÇÖZÜM OLMAZ”

Metiner yazısının devamında, “Şimdi siyaseten diyeceklerime özellikle Cumhur İttifakı’nın partileri, özellikle de AK Parti kulak vermeli: HDP’yi besleyen sosyoloji iyi analiz edilmezse, özellikle HDP’nin ana damarını oluşturan dindar-milliyetçi Kürtlerin hassasiyetleri ve talepleri doğru okunmazsa, en önemlisi de onları kazanacak yeni bir siyasi akıl devreye alınmazsa, HDP’nin kapatılması tek başına çözüm olmaz. Bu işi mahkemeye havale etmekle sorunu çözmüş olmayız. Bu ülkenin Kürtlerini yanlış politikalarla HDP’nin kucağına itmenin vebali ağır olur, biline!” uyarısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir