• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Süt Bankası Yerine `Sütanne Merkezi` Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamuoyunda çokça tartışılan ve  büyük tepki alan süt bankaları ile ilgili projede ısrar eden Sağlık Bakanı Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile bir araya gelerek, süt kardeşliği projesi kapsamında "Süt Anne Merkezleri" kurulacağını açıkladı.

Yeni Şafak`ta yer alan habere göre süt kardeşliği ile ilgili çalışma hakkında Bakanlar Kurulu`na sunum yaptığını değerlendirmeler üzerinde çalışıldığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, `Bakanlar Kurulumuzdan ve Başbakanımızdan bu konu ile ilgili yasal çalışmaları başlatmamız yönünde bakış açısını aldık. Önümüzdeki 1-2 ay içinde yasal çalışmayı yapacağız. Önce hukukçularımızla mutfak çalışmasını yapacağız 1-1,5 ay sonra mutfaktan ne çıktığını sizlere takdim edeceğiz. Başbakanımız konu ile ilgili gerek uygulama gerekse tedbir ayağından ideal bir çalışmayı yapmamızı istedi.` şeklinde konuştu.

Fatma Şahin ise, Süt Kardeşliği projesi ile ilgili şunları söyledi; `Bakanlar Kurulu`nun bir üyesi olarak biz görüşlerimizi bildirdik. Uygulamada toplumun kafa karışıklığının giderileceği soy ağacının devam etmesi ve özellikle bizim inançlarımıza göre süt kardeşliğinin harem dairesi içerisinde karıştırılmaması gerekiyor. Bunun karıştırılmayacağı tedbirlerin alınması gerekiyor. Yasal altyapının oluşması önemli. Oluştuğu zaman prematüre doğan ve birçoğu ölen çocuklarımızın hayatını kurtarmış olacağız. Toplumdaki kafa karışıklığını giderecek temel altyapı hem hukuki hem de uyulama boyutundaki takip sistemini izleme ve değerlendirme sistemini iyi oluşturduğumuz zaman adına da banka demeyeceğiz. Sütanne merkezleri olacak. Anne sütü endüstriyel bir ürün değil. Çok önemli bir işlevi var anne sütü bizim inançlarımıza göre çok farklı mukaddes bir tarafı var. Tanımlamalar ve kelimeler bu bakımdan önemli.`

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir