• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Sivas Gazi Osman Paşa`da inşa edilen cami ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Altınyayla ilçesi Deliilyas Beldesine bağlı Gazi Osman Paşa Mahallesinde açılışı gerçekleştirilen camide vaaz veren İl Müftüsü Yusuf Şahin, vaazında camilerin yalnızca erkeklerin mekânı olmadığını belirterek yeni yapılan camiye kadın ve çocukların da gelmesini istedi.

 

Camilerin yalnızca ibadet yeri olmadığını, sosyal hayatın içinde de yer alan önemli mekânlar olduğunu söyleyen Müftü Yusuf Şahin, cami ve cemaat duygusunu hem toplumda hem de ailede geliştirmek için camiye tüm aile bireylerinin gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Mahalleye inşa edilen camiyle bu alandaki işlerin bitmediğini kaydeden Müftü Şahin, \"Artık bundan sonra belde halkının ve özellikle de gençlerin inşası çok önemlidir ve camimizin asıl  fonksiyonu bu olmalıdır\" dedi.

 

Camilerin hayatın merkezi olmasını ve sadece beş vakitte uğranılan yerler olmamasını isteyen Şahin, camilerin bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibi olması gerektiğini söyledi.

 

Altınyayla Kaymakamı Mehmet Şerif Olcay ise, yaptığı konuşmada, camilerin sadece ibadet mekânı olmadığını huzur ve sükûn bulunan mekânlar olduğunu ifade ederek, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Altınyayla ilçesi Belediye Başkanı Yasin Demirkaynak ve Deliilyas Beldesi Belediye Başkanı Hayati Akbulut da birer teşekkür konuşması yaparak yardımlarını esirgemeyen ve caminin yapılması için gayret gösteren İmam-Hatip Fatih Mehmet Eldemir ve mahalle sakinlerine teşekkür ettiler.

 

Törende konuşan Altınyayla İlçe Müftüsü Metin Akbaş ise birlik ve beraberlik mesajları verdi. Camilerin birlikteliği sağlayan mekânlar olduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Akbaş, \"Camiler bizlerin ortak kalbidir, oralarda hayat varsa, bizlerde de hayat olacağını bilelim. Bu sebeple camilerle aramızdaki bağları sıcak tutalım\" dedi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir