• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Sağdan-Soldan 300 İmza Statükoda Birleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni anayasada "Türk" ifadesinin yer alıp almaması tartışmasıyla ilgili olarak aralarında yazarların, siyasetçilerin ve bilim adamlarının da bulunduğu 300 kişilik bir grup tarafından bildiri yayınlandı. “Türk Milletine Çağrı” başlıklı Bildiride, "Yeni yapılacak anayasadan Türk ifadesi çıkarılmasın" denildi.

Bildiriye imza atanlar arasında, Prof. Dr.Halil İnalcık, Prof. Dr.İlber Ortaylı, Alev Alatlı, Hasan Celal Güzel, Emekli Orgeneral Edip Başer, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski bakan Yaşar Okuyan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, DGM Eski Savcısı Talat Şalk, Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Prof. Dr. Bican Ercilasun, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. İskender Öksüz, Sadi Somuncuoğlu da gibi isimler yer alıyor.

Bildiride özetle;

"1- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milleti’nin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamaz.

2- Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz.

3 - Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milleti’nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz." ifadeleri yer aldı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir