• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ayak mantarı nasıl geçer?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Modern dönemde her ne kadar sağlık imkanları geliştiyse de geleneksel tıbbı tümüyle terk etmek pek doğru bir yöntem değil. İşte Ayak mantarı nasıl geçer? sorusunun yanıtı...

Sizin ya da çevrenizden birilerinin ayak mantarı sorunu varsa, en azından acıyı hafifletmek amacı ile şu önerilerden faydalanabilirsiniz. 

Ayak mantarlarına iyi gelen yöntemler;

  • -Sarımsak Kürü: 7 diş sarımsak, tuzla beraber ezilerek cam kavanoz teklifinden, üzerine azıcık ilave edilerek dinlenmeye bırakılır. 4 saat boyunca dinlenen sarımsak kürü süzülerek, pamukla mantarlı olan bölgeye sürülür. 15 gün boyunca bu kürün alınması gerekir. Sarımsak ayağa uygulanmadan önce ve sonra ayak sabunlu suyla temizlenmelidir.
  • Aloe Vera Yağı: Günde iki defa ayaklara pamuk ile sürüldüğü zaman, mantarın olumsuz etkilerini giderir.
  • -Elma Sirkesi: Yarım ölçek elma sirkesini bir litre sıcak suyla karıştırarak, ayakların geniş kap içerisinde yaklaşık olarak 20 dakika bekletilmesi sayesinde ayaktaki mantar oluşumu en aza inecektir.

Ayak Mantarı Nasıl Geçer?

Ayak mantarının geçmesi için doğal yöntemler aşağıdaki gibi olacaktır;

- Karbonat: Ayak mantarlarına oldukça etkili olan karbonat, içermiş olduğu enzimlerle cildin yapısını besleyerek yumuşatır. Yarım bardak su içerisine biraz karbonat eklenerek karıştırılmalıdır. Mantar bulunan bölgeye sürülerek 10 dakika boyunca bekletmek ve ardından ılık su ile durulamak önemli olacaktır. Karbonat, her gün sürekli yapılmalıdır.

- Pirinç Unu: Anti fungal bir özelliğe sahip olduğundan ayak mantarının tedavi edilmesinde oldukça önemli rol oynar. Pirinç unu ile elma sirkesi, belli miktarlarda birbirine karıştırılarak hamur kıvamına gelinceye dek yoğurulmalıdır. Ardından mantarlı bölgeye uygulanmalı ve durulanmalıdır. 2 hafta boyunca düzenli kullanılmalıdır.

- Zeytinyağı ve Kekik Yağı: Birkaç damla zeytinyağı ile birkaç damla kekik yapı birbirine karıştırılmalıdır. Karışımı mantarlı olan bölgeye pamuk yardımıyla sürülmeli ve daha sonra bir saat bekleterek ılık su ile durulanmalıdır.

Ayak Mantarına İyi Gelen Şeyler

  • - Lavanta Yağı: Ayak mantarının oluşturmuş olduğu koku ve kaşıntının önüne geçen lavanta yağı, sürekli kullanıldığı takdirde bu sorunu çözecektir.
  • - Beyaz sirke, vicks çay ağacı yağı: Beyaz sirke ve çay ağacı yaşı ile hazırlanan karışım, günde sabah ve akşam iki defa olmak üzere ayak mantarlarının bulunduğu yere uygulanırsa, ayak mantarlarının olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkün olabilir. Fakat uygulama yapılmadan önce daha etkili sonuç almak adına vicks ile buhar uygulaması yapmak gerekir. Sıcak su içerisine ciks ekleyerek, su buharının ayakla temas ettirilmesi önemlidir. Ardından beyaz sirke ve çay ağacı yağı ile mantarlı bölge silinebilir.
  • -Zeytinyağı ve Limon: Zeytinyağı ve limon suyu, ayak mantarına iyi gelecek bir çözüm yolu olarak belirtilebilir. Eşit miktarda zeytinyağı ile limon suyu karıştırılmalıdır. Ardından mantar bulunan bölgeye pamukla uygulanmalıdır.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir